Örkény István- Legmerészebb álmaink is megvalósíthatók című verse miről szól pontosan?

Szia, ez a mű, hát "enyhén" abszurd. Elolvastam 5-ször, és nekem nem mond sokat. De, találtam egy ilyen elemzést.
A Legmerészebb álmaink is megvalósulhatnak című egypercesének már a címe is ironikusnak tűnik a történetet elolvasva. Azt próbálja megideologizálni a főhős, hogy fél az álmai megvalósításától (valószínűleg nincsenek is). Mindemellett öntelt, gyávasága ellenére. Nem meri vállalni a kockázatot. (- A rendszer demagógiája, túlbiztosítás, teljesítmény visszafogás.)
Nekem valami olyasmi jött le, hogy Feri rettentően fél a sebességtől, nem biztos magában, a vezetési stílusában. Inkább beszerez 12 kutyát, de abból is a "selejtet", hogy még véletlenül se történjen semmi baj. Plusz behúzza a kéziféket is, mert hát soha nem lehet tudni. Szerintem Feri "legszebb" és "legmerészebb" álma a "szuperlassú" és biztonságos tempó.
Nagyjából ennyi... remélem, hogy nem elemeztem félre neked! :) Lehet, hogy ha Örkény élne, fogná szegény a fejét, hogy ő totál másképp gondolta ezt! :D
Köszönöm :). Lehet, hogy ezt akarja közvetíteni :).
Még jöhetnek válaszok :) :)
Minél több ötlet annál jobb ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!