Egri csillagok 3. rész tartalma röviden, de minden fontos információ tartalmazzon?
Mármint:1 Éva és Fürjesi esküvői előkészületek
2 Éva megszöktetése..
Nagyon köszönöm a válaszokat 😘
Mármint:1 Éva és Fürjesi esküvői előkészületek
2 Éva megszöktetése..
"Nagyon köszönöm a válaszokat "
Ne köszönd előre, amit nem kapsz.
Ha te lusta vagy olvasni és tanulni, én miért ne lehetnék lusta ingyen helyetted dolgozni?
Cecey Éva esküvőjére készül, amikor török lovasok csapnak le rájuk, amikor, akiket Jumurdzsák, a magyarországi török hadsereg hadura vezet. Azért támadják meg őket, mert a vőlegénynél, Fürjesinél vannak az egri vár védelmének tervei, amiket az esküvő után vinne el a várvédőknek, Jumurdzsák ezt mindenképpen meg akarja akadályozni. Fürjesit a harc során megölik, Éva a Cecey-család egyik jobbágyát, Tiborczot bízza meg, hogy egy friss lóval jusson el a hevesi erdőkbe, és a terveket juttassa el egy bizonyos Török Bálnit tábornokhoz, aki arrafele él valahol. Jumurdzsák gyanítja, hogy a jobbágynál lehetnek a a keresett tervrajzok, ezért utánaküld egy osztagot.
Tiborcz sikeresen el is jut a hevesi erdőségekbe, itt azonban útonállók fogják el, és szolgaként eladják Bornemissza Péter földbirtokosnak, a főhős, Bornemissza Gergely nagybátjának. Tiborcz végüül Gergelynek átadja Éva üzenetét. Gergely érdeklődik családjánál Török Bálint után, de nagybátyját láthatóan kellemetlenül érintik ezek a kérdések, nem hajlandó sok mindent elárulni róla. Tiborczal együtt, Kalandos úton végül megtalálják Török Bálintot, aki megkéri Gergelyt, hogy juttassa segítsen neki eljuttatni a terveket Egerbe. Gergely vonakodik, de miután arra tér haza, hogy a törökök lemészárolták a családját, elhatározza, hogy csatlakozik hozzá.
Eközben a törökök megpróbálják kivallatni Évát az egri vár gyenge pontjairól, majd azzal fenyegetik, ha nem beszél, feldúlják a családi birtokát, ami meg is történik. Gergely és Török Bálint útközben találkoznak Dobó István végvári kapitánnyal, akivel együtt indulnak Eger felé, út közben azonban a törökök elfogják őket. Török Bálint szembeszáll Jumurdzsákkal, hogy a többiek el tudjanak menekülni, a párbajban Török Bálint életét veszti. Gergely és Dobó ezután kiszabadítják Évát a török táborból, és együtt elérnek Egerbe, a tervekkel együtt. A rész végén elindul a törökök első rohama a vár ellen, amit a védők a hozzájuk eljutott haditerv segítségével sikeresen visszavernek.
Olvastam a könyvet... Még nyáron,ezért kértem segítséget.Igen,lusta voltam újra elolvasni,ezért írtam ide ezt a kérdést.
Jó tanuló vagyok,kitűnő voltam eddig nagyrészt. De ez az oldal kérdések felvetésére való,és ha mindenféle szexuális,értelmetlen kérdést lehet tenni fel az oldalra,akkor gondoltam,hogy nem pont ezen lesz a kiakadás.
És köszönöm az értelmes választ!
Igazad van, ez az oldal azért van, hogy kérdéseket tegyünk fel, és válaszokat kapjunk.
De nem azért van, hogy a házi feladatokat mások csinálják meg helyettetek mert lusták vagytok utána járni vagy elolvasni.
Sajnos vannak ostoba emberek akik azt hiszik, hogy ha leírják a választ (lásd az előző ostobát aki leírta neked a választ) ők most valami csodás dolgot tettek, és ők milyen segítőkészek. Ezzel csak azt érték el, hogy te bezsebeled érdemtelenül a jó jegyeket, és ezentúl sem fogsz olvasni, tanulni, mondván "minek, úgy is lesz egy fajankó aki helyettem megírja majd"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!