Tudnátok tanulási tippeket?
13 éves vagyok,nyakamon a továbbtanulás..
Hetedik osztályos vagyok,3-4es tanuló.Egyedül matekból és fizikából vagyok kettes.
Ezekhez a tantágyakhoz tudnátok tippeket adni,hogy jobban menjen?
Illetve a nyelvtanhoz? Hármasra állok,jólenne kijavítanom..csütörtökön írunk témazárót a Mondatrészekből..alany-állítmány+összes határozó..
A felvételihez is kéne pár tipp..tudom jövőre lesz de fel szeretnék készülni..magyart azt kb 15 pontosra írom.(ebbe nincs benne a fogalmazás) ezen szeretnék sokat javítani minimum 35-40pontosra meg szeretném majd írni.
Meg ugye a matek..az 5-6 pontos szokott lenni,ami tudom siralmas..Járok a sulis előkészítőkre de főleg a matek nem ér semmit,a tanár miatt..->ez más téma.
Előre is köszönöm:)
Matekból be kell szerezni Obádovics: Matematika c. könyvét. Abból önállóan mindent megtanulhatsz, amit nem értesz, sőt talán meg is szereted.
A lényeg az önállóság, a későbbiek folyamán sem fognak mindent a szádba rágni, saját magadnak önszorgalomból kell megtanulni egy csomó mindent.
Fizikához javaslom az Öveges professzor kísérleteit megnézni, attól megszereted a fizikát. Bárki megérti abból a fizikát alapszinten.
Ezenkívül a youtube-on számtalan videó van ahol mindent elmagyaráznak, példákon át. Matekból is, fizikából is, sőt valószínűleg más tárgyakból is.
Ha ez nem elég, más iskolák honlapján, vagy a tieteken is lehet keresgélni oktatóanyagokat, jegyzeteket.
Végül, de nem utolsó sorban be kell menni az iskolai könyvtárba. Biztos vagyok abban, hogy számtalan példatárat, feladatgyűjteményt, és kiváló könyvet találsz ott, ami hasznos lehet a tanulás során.
Lehetőség van tehát jócskán, csak élni kell vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!