Pedagogusok! Segitseget szeretnek kerni! Tanitok, es otletre lenne szuksegem?

Figyelt kérdés
A jovoheti temakor a TAVASZ. Erre a temara ki kell talalnom, egy tevekenyseget 4-ik osztalyos gyerekek szamara, mindez 30 perces lesz. Anyanyelvi tevekenyseg, a tavasz temakorben. Gondolkodtam ,azon hogy keresek egy verset a tavasszal kapcsolatban es elemezzuk, de ez a tevekenyseg szorakoztato jellegu kell legyen, raadasukl egy jo ellemzes tobb idobe kerul mint 30 perc. Segitseg!! (Elnezest az ekezetek miatt)
2016. ápr. 2. 15:00
 1/3 anonim ***** válasza:
szó asszociáció
2016. ápr. 2. 15:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Hol hallod mondjuk a Sz hangot? Nárcisz, szivárvány, stb

Szógyár, bizonyos kedőbetűvel tavasz témakörében szavak, de előtte át kellene beszléni a tavasz jellemzőit

Manónyelven (csak magánhangzókkal mondasz szavakat és ők kitalálják a tavasz témakörében, lehet, hogy ők is mondanak, a többiek találják ki

Szógyűjtés: tavaszra jellemző szavakkal

Becsukják a szemüket, mit hallanak, mit éreznek (napsütés, madárcsicsergés stb)

Nem tudom mi az előzetes tudások, ámbár én egy végzős óvodapedagógus vagyok. Igazából ha van vízasztalotok, azzal valami virág forma fújása stb

2016. ápr. 2. 15:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Gyűjts össze tavasszal kapcsolatos szavakat, mondjuk vágd ki őket újságokból, vagy csak írd fel cetlikre, meg töltelékszavakat, és kérd meg a gyerekeket, hogy húzzanak egymás után egy-egy szót, ezt ilyen sorrendben ragasszátok fel egy kartonra, vagy bármire, és a végén ki fog adni egy kissé groteszk, és valószínűleg kissé értelmetlen verset, de a gyerekek garantáltan jobban élveznék, mint egy szóalkotós-szóláncos témát, és a verselemzéssel kapcsolatban ez jutott eszembe.

U.i.: Nem vagyok pedagógus, de remélem azért tudtam segíteni.

2016. ápr. 2. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!