Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Koordináta geometriát vesszük...

Bdiiuus kérdése:

Koordináta geometriát vesszük az iskolában, és egyszerűen kikészíti az idegeimet. Tudnátok segíteni valahogyan?

Figyelt kérdés
Decemberben jöttem át ebbe az iskolába, ahol most vagyok, előtte egy erősebb iskola tanulója voltam, ahol ötös voltam matekból,mert a logaritmus és az exponenciális egyenletek simán mentek. De ez a koordináta geometria egyszerűen nem megy. Mit ajánlotok? Ti hogy birkóztatok meg vele? Az utóbbi időkben már kedvem sincs figyelni órákon, pont ezert mert úgysem értem.

2016. márc. 30. 17:41
 1/6 anonim ***** válasza:
Én szeretem, mi a gond?
2016. márc. 30. 18:48
 2/6 A kérdező kommentje:
a lényeget nem értem.
2016. márc. 30. 19:02
 3/6 anonim ***** válasza:
A lényege az, hogy mindent koordinátákkal adsz meg, és úgy számolsz ki mindent. Szerkeszteni nem kell semmit, csak rajzolni.
2016. márc. 30. 19:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Függvénytáblázatot használhattok? Roppant logikus témakör, a legtöbb kérdésre ott van a válasz...

Az egyszerűbb feladatokat pedig be lehet gyakorolni (egyenesek egyenlete, szögek, területszámítás)

2016. márc. 30. 23:53
 5/6 Tom Benko ***** válasza:
68%
A lényege, hogy a geometria és az algebra közötti kapcsolatot teremti meg. Másképpen szólva a szerkesztésekből egyenletmegoldást, az alakzatokból egyenleteket csinál, amiket meg a jelek szerint szeretsz. Fogd fel úgy, hogy az egyik témakört egy másikkal old meg.
2016. márc. 31. 08:33
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi srácok(:
2016. máj. 18. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!