Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » "a" vektor hossza 4 cm, "b"...

"a" vektor hossza 4 cm, "b" vektor hossza szintén 4 cm. A két vektor összegének mekkora a hosszúsága?

Figyelt kérdés

|a| = 4 cm

|b| = 4 cm

|a + b| = ?

A közrezárt szög 120 fokos.

#vektor #vektorszámítások
2016. márc. 12. 13:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Tanulj már meg olvasni bakker... Megmondtam rajzold le!

Ezenkívül #9 világosan leírta, hogy 60 fokra kell alkalmazni. Ne légy már ilyen idióta hogy még olvasni is lusta vagy.

Mellesleg tanultatok eredővektort számolni sokszögmódszerrel is. Nyílvánvalóan egy szabályos háromszög lesz ez most, aminek ha két oldala 4 cm akkor a harmadik is. Ez általános iskola 5. osztály.

2016. márc. 13. 17:42
 12/15 A kérdező kommentje:
Képzeld felrajzoltam és az "a+b" vektor ránézésre sem egyforma hosszúságú az "a" és "b" vektorral. Az a+b vektor a két vektor végpontját összekötő vektor.
2016. márc. 14. 14:10
 13/15 A kérdező kommentje:
Azt nem értem, hogy miért 60 fokkal kellene számolnom, ha a feladat szövege 120 fokot ír... Ebben a háromszögben lévő harmadik oldalt kell kiszámolni és ebben nincs 60 fokos szög, csak 120 és 2 db 30 fokos...
2016. márc. 14. 14:11
 14/15 A kérdező kommentje:
A rombusz átlói nem egyenlő hosszúak...
2016. márc. 14. 14:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Látom szövegértési problémáid vannak. Javaslom, olvasd vissza a válaszokat szép lassan 8-10 -szer. A lustaságon nem tudunk segíteni.
2016. márc. 14. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!