Ez egy jó novella, kellene változtatnom rajta? SEGÍTSÉG, NAGYON FONTOS!
Derült égből villámcsapás
Vielca Esperanza egy paraszt lány volt, aki nagyon szerencsétlen volt a szerelemben. Szülei mindent megadtak számára, de azért nem vittél túlzásba.
A lányt először engedtél el egy buliba, a barátnőjével. Táncolás közben szembetalálkozott egy számára tökéletes fiatalemberrel. Két percig néztek egymásra szótlanul, eddig tartott a kémiai reakció közöttük. Szerelem volt első látásra. Azután a fiú bemutatkozott:
- Szép estét, csodaszép kékszemű teremtés, Bekéne Rómeó a becsületes nevem.
A lány is bemutatkozott, hosszú órákon át beszélgettek. Mind a ketten tudták, hogy ők egymásnak vannak teremtve. A fiú egy gazdag, furcsa módon aranyos ifjú, aki mindig kitűnt a többiek közül, és még őszinte is volt.
A lány nem akarta elhalasztani a pillanatot, így bele vágott a dolgok közepébe:
- Mind a ketten tudjunk, hogy egymásnak vagyunk teremtve, kár volta elszalasztani ezt a pillanatot. Nem gondolod? Tudom, hogy neked nem csak egy éjszakás kaland kell.
- Tudom, hogy jó fiúnak nézek ki, ezért volt eddig olyan könnyű felszednem lányokat egy éjszakára. De téged nem szeretnélek átejteni, már megváltoztam! – Rómeó száját ez a kis történet hagyta el.
Esperanzában egy világ omlott össze. Nem csak elvesztette a legfontosabb személyt számára, akiben igazán megbízott, hanem még egy óriásit is csalódnia kellett benne. Minden kapcsolat megszűnt közöttük, de mind a ketten halálosan szenvedtek. Rómeó nem bírta tovább két napnál. Búcsúlevelet írt Esperanzának, amiben elmondta, hogy mekkorát hibázott, és hogy már nem bírja elviselni ezt a bűntudatot. Öngyilkos lett. A lány a levelet olvasva egyre rosszabbul lett. Elment Rómeó sírjához. Leült, felnézett az égre és csak annyit tudott mondani:
- Derült égből villámcsapás! –és meghalt.
"Nem a magyar az anyanyelvem!"
Akkor vagy tanulj meg magyarul, vagy ne írjál magyarul.
Ha pedig valaki szól neked, viselkedj szerényen, és ne mondd azt, hogy így minden jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!