Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Időkapszulás fogalmazás? Több...

Időkapszulás fogalmazás? Több lent!

Figyelt kérdés

na szóval kéne ebben segítség mert már vagy 2 hetet hiányoztam és most tudom meg hogy egy ilyen fogalmazás kell A/5 .a mai életről mit űzenek a kövi generációnak.

Egyszerűen nincs időm most erre törire tanulok(tz) aztán még matek tz is írok és nagyon le vagyok maradva(senki se küldi át az anyagot meg minden) szóval valmi kis rövid dolgot valaki ide tudna írni azt nagyon megköszönöm.Kis vázlatot ilyesmit :(

2016. febr. 27. 18:42
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia !

Remélem, jól értem a feladat lényegét.

Kezdheted így:

A 21. század elejéről, 2016.-ból küldöm üzenetemet azoknak, akik a távoli jövőben megtalálják majd ezt az időkapszulát.

Egy épület alapozása során rejtettem el ezt a híradást arról a korról, amelyben én éltem.

Középiskolás /vagy általános iskolás vagy ?/ diák vagyok, éppen 2000.-ben születtem.

Ti talán már azt sem tudjátok, mi lehet a középiskola, hiszen ez az intézmény már régen idejétmúlttá vált.

Talán a hozzám hasonló korú gyerekek már nem is járnak iskolába, otthon tanulnak a számítógép előtt ülve.

Ezért szeretnék leírni néhány általam fontosnak tartott dolgot, ami azt a kort jellemzi, amelyben én élek.

Mi óriásinak tartjuk azokat a változásokat, amelyek nem is olyan régen következtek be a mi világunkban.

Sztem tudod folytatni a technikai vívmányok ecsetelésével, a számítógépek térhódításával, az internet, az okos telefonokról szóló ismertetéssel...

milyen nagyszerű építészeti "csodák" léteznek, nagy távolságokat átívelő hidak, felhőkarcolók, repülőgépek, a Föld körül keringő űrállomás az asztronautákkal, műholdak, amelyek távoli telefonbeszélgetéseket is lehetővé tesznek, a kommunikáció forradalma zajlik napjainkban, hatalmas teleszkópok, a világűrből érkező jelek figyelése, készülődés a Mars, egy másik bolygó meghódítására, hogy már múlt idő, amikor az ember eljutott a Holdra, ismerjük a Föld őstörténetét, hogyan keletkezett a világmindenség, kik laktak előttünk a Földön, és persze minden, ami még az eszedbe jut, és amit fontosnak tartasz...

Pl. hogy felismertük a káros anyag kibocsátás veszélyeit, sok gondot fordítunk a környezetvédelemre, a földi élet védelmére, küzdünk a fajok kipusztulása ellen, mindent megteszünk az esőerdők védelméért, a levegő tisztaságáért, környezetbarát energia forrásokat használunk stb...

2016. febr. 28. 18:00
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm sokat segítettél
2016. febr. 28. 20:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Szívesen ! Örülök, ha tudtam segíteni !
2016. febr. 29. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!