Tudnátok segíteni pár ötlettel a fogalmazásomhoz?
(Odüsszeia)
Arról kell írnom, hogy milyen érzései, gondoltatai voltak Odüsszeusznak amikor 20 év után hazatért Ithakába, egyesszám első személyben, két oldal hosszan. És őszíntén szólva sose volt nekem tiszta az Odüsszeia, és nem is tudom mit lehet írni két oldalon keresztül az érzéseiről. Tudnátok írni ötleteket hogy mire térjek ki, vagy mivel tudnám nyújtani, egyeltalán milyen érzésekről írjak? Előre is köszönöm:)
Szia !
Biztosan lehet írni erről a témáról elég sokat, hiszen a főhős valóban húsz évig távol volt hazájától, szeretteitől, mert a trójai háborúban harcolt, majd "bolyongott" társaival a hazafelé vezető úton.
Írhatod:
Nagyon vágytam már rég elhagyott, gyönyörű hazámba, és arra, hogy végre viszontlássam szeretteimet.
Feleségemet és fiamat, akit csecsemőként kellett elhagynom a trójai háborúba való indulásomkor.
Nem láthattam őt felnőni, nem voltam részese életüknek.
Tovább:
Már kész felnőtt, amikor újra találkozom vele, talán nem is ismerem fel.
Penelopének, a feleségemnek nagyon nehéz lehetett az eltelt hosszú idő, hiszen semmi hírt sem kaptak felőlem
Biztosan kérők hada ostromolta...
Hogyan tudott ellenállni a követelőzéseiknek, hogyan járt túl az eszükön, hogy ne kelljen férjhez mennie valamelyikhez...
A nép hogyan viselte azt, hogy királya ilyen hosszú ideig távol van ...
Volt-e rend, békesség a országban....
És következhet, hogy amikor belép a palotába, mit tapasztal...
Ő felismer-e valakit...
Milyen tervet eszel ki a kérők eltávolítására...
Rögtön átlátja, hogy nem szabad felfedni a kilétét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!