Miért van két eset?

Figyelt kérdés

Trigonometriáról van szó, így szól a feladat:

Legyes cos @=12/13. Számítsuk ki cos2@, Sin2@, tg2@, ctg2@ pontos értékét. (Alfát "@" jellel jelöltem.)

Na nekem kijöttek ezek:

sin2@=120/169

cos2@=119/169

tg2@=120/119

ctg2@=119/120

Viszont a megoldókulcs szerint ez csak az első eset, és a második esetben ezek a számok negatív előjellel jelennek meg, a cosinust kivéve.

Miért van második eset és a cosinus miért nem vált előjelet a második esetben?

2015. dec. 9. 15:37
 1/2 anonim ***** válasza:
Gondold meg az egységkörös értelmezés alapján. [0,2pi] intervallumban hány szögnek lehet azonos a szögfüggvénye?!
2015. dec. 9. 18:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Rendben van, bár nem adott meg a feladat konkrét tartományt. Máshol odaírják például, hogy 0fok<x>90fok és akkor ez alapján el tudom dönteni. Az meg megint egy érdekes dolog, hogy egy következő feladatban, ami teljesen ugyanilyen volt, ott meg nem vett számításba 2. esetet a megoldókulcs.
2015. dec. 9. 18:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!