Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kémia! Holnapra kellene! (? )

Kémia! Holnapra kellene! (? )

Figyelt kérdés

Igazából holnapra kéne a házi, de tök más a könyvünk, mint a munkafüzetünk, és neten se találom....

1. Milyen típusúak a leggyakoribb fémrácsok? Írj példát mindegyik típusra!

2. Miért nagy keménységűek és magas olvadáspontúak az ionrácsos vegyületek?

3. Milyen kötőerők hatnak a következő kristályokban a rácspontokban lévő részecskék között?

a) égetett mész:

b) mészkő:

c) oltott mész:

d) jég

e) cukor

f) sárgaréz:

4. A jég, I2, gyémánt, Fe, NaCl rácstípusa, rácspontokban lévő részecskék, részecskék közötti kötőerő (pl.: elsőrendű, ionos), olvadáspont

5. Si, O2, SiO2

a) milyen rácstípusban kristályosodnak

b) mik vannak a rácspontokban, és melyek az összetartó erők?

6. Hasonlítsd össze a nyitott, a zárt és az izolált rendszereket!

2015. nov. 25. 18:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

1.lapcentrált, tércentrált, hatszöges/hexagonális

2.Ez igazából egy tulajdonság, legjobban úgy lehet megközelíteni, hogy a rácspontokban lévő ionok között erős elektrosztatikus kölcsönhatás alakul ki, erősen vonzzák egymást.

6.Ezekről inkább másolok be honlapot, ott a definíció, de asszem példa is van, meg talán mellette hozzákapcsolódó feladat:

Izolált:

[link]

Zárt:

[link]

Nyitott:

[link]

2015. nov. 27. 12:18
 12/12 A kérdező kommentje:
Kedves Tom Benko nevű felhasználó. Miből gondolod, hogy lusta vagyok? Ha az lennék, akkor nem venném a fáradságot feltenni szerény kérdésemet egy oldalon, ami elméletileg erre való. Másrészt, igen, lusta vagyok. Nem áll szándékomban több órát foglalkozni a feladattal, mivel más tanáraim, tantárgyaim is vannak. Azt pedig honnan tudod, hogy milyen a tanárom? Talán ismered személyesen? Nem hinném, mivel a nevét nem közöltem. Mint említettem az osztályban senki sem érti a kémiát, de ez is valószínüleg a mi hibánk. Legutóbbi TÉMAZÁRÓban 6 kérdés szerepelt, a dolgozat 5 pontos volt. Nekem levont fél pontot azért, mert kihagytam egy szót, ami a tankönyvben nem,is szerepelt. 5-ös dolgozat nem született. Kérlek gondolkozz el, mielőtt ítélkezel. Mindemellett köszönöm a válaszod.
2016. márc. 15. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!