Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matek háziban segítene valaki?

Matek háziban segítene valaki?

Figyelt kérdés

Garfikont kellen rajzolni, és ábrázolni, de ezt a témát valahogy nem értem(: Valaki meg tudná oldani nekem?

f(x)=x2-6x+5 / x2-2x+1

g(x)=3IxI-2 / IxI-1

2010. márc. 20. 12:31
 1/5 anonim ***** válasza:
A per jellel mit akarsz elválasztani???
2010. márc. 20. 12:49
 2/5 A kérdező kommentje:
A per jel osztást jelent, tehát egymás alatt vannak:)
2010. márc. 20. 13:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha nem érted, elmagyarázni kellene, nem megoldani helyetted. De nem is igazán értem. Ez egy elég egyszerű feladat, ha pedig nem tudod megoldani akkor először is nézz magadba és bújd át a példákat, meg könyvet. Esetleg keress rá az Interneten, ugyanis van ehhez is konkrét levezetés, magyarázattal.
2010. márc. 20. 13:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezeket a függvényeket külön tudom ábrázolni,ha törtvonalat nem vesszük figyelembe.

Szerintem nézz utána a füzetedben hogy mit is akar az jelenteni.Biztosan oldottatok már meg hasonló feladatot a tanároddal

2010. márc. 20. 13:24
 5/5 anonim ***** válasza:

Mért nem bírtok normálisan válaszolni?

Annyi az egész, hogy van két tengelyed: x (vízszintes) és f(x) (függőleges). Az x tengelyen választasz egy számot, behelyettesíted azt a számot a képletben, mindig x helyére, aztán elvégzed vele a műveleteket, majd ami kijön végeredmény, az lesz a választott x számhoz tartozó f(x) érték, tehát oda teszel pöttyöt a grafikonon, ami f(x) távolságra van felfelé az x számtól.

Hogy érthető legyen itt egy példa:

f(x)=5x

ha x=0, akkor f(x)=0, tehát pöttyöt rajzolunk a (0,0) pontba.

ha x=1, akkor f(x)=5, pötty az (1,5) pontba. (1,5) pont azt jelenti, hogy az origóból jobbra mész 1-et, felfele 5-öt.

Ezt megcsinálod minden számra, aztán meg jól összekötögeted a pontokat oszt kész.

2010. márc. 20. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!