Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jól gondolom? Egy elem két...

Jól gondolom? Egy elem két természetes izotópjában a protonok számának összege 24, tömegszámaik különbsége 2. Protonszám=rendszám, ez a 12 rendszámú Mg. A Mg izotópjai 19-40-ig közöttük tömegszám különbsége 2. A Mg izotópjai közül bármelyik lehet.

Figyelt kérdés
2015. nov. 12. 11:40
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nem jol erted a szoveget, egy-egy izotopban van 24 proton, tehat a 24es rendszamu krom lesz az.

Stabilis izotopjai az 52, 53 es 54es, tehat az 52es es az 54es kromrol van szo.

De ha ugy kell erteni ahogy te irod, akkor is csak a stabil izotopokat szoktak venni ilyen peldakban, magneziumnal tehat a 24,25, 26 kozul a 24 es 26 lesz az amit keresel.

2015. nov. 12. 11:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi! A stabilitásra én is gondoltam, így a magnéziumra gondolok. Valahogy az én értelmezésem szerint csak a magnézium lehet, mivel a két izotóp protonjainak az összege.

De ettől még lehet a króm is, ha a te értelmezésedet vesszük!

De azért köszi!

2015. nov. 12. 13:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Most vegigolvasva meg parszor valoszinu neked van igazad, mert azt hogy "Egy elem két természetes izotópjában a protonok számának összege 24" meg lehet ugy is ertelmezni ahogy en gondoltam, meg ugy is ahogy te, de ha mogetesszuk a "tomegszamaik kulonbsege 2", akkor mar csak a te ertelmezesed lehet jo, mert ha az enyemet vesszuk az azt jelentene, hogy a protonok tomegszamai kulonbsege ketto, ami meg marhasag.
2015. nov. 12. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!