Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segítene egy matek...

Valaki segítene egy matek feladatban?

Figyelt kérdés
"Egy férfi egy városban dolgozik,de a város melletti faluban lakik.Minden nap vonattal érkezik az állomásra,és a felesége autóval megy érte.A feleség úgy indul el otthonról az állomásra hogy akkor legyen ott amikor a férje megérkezik.egy nap a férfi egy órával korábban érkezett az állomásra,és elindult haza gyalog.A felesége aznap is a szokásos időben indult,de útközben meglátta férjét,és visszafordult érte,és mentek haza.Így aznap 20 perccel értek haza hamarabb.Hány percen át gyalogolt a férfi az út mellett?" - ha valaki ezt kifejtené nekem azt hálám üldözné,fontos lenne,de nem vagyok egy matek zseni,perszee tudom nem nagy számolást igényel,de eddig még nem jöttem rá mi a megoldás. Előre köszönöm ha valaki segít.

2015. nov. 10. 17:07
 1/5 anonim válasza:
0%
Nem kéne az iskolai feladatot máshonnan megkérdezni.
2015. nov. 10. 19:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy iskolai feladat? :D De köszönöm a kioktatást,azóta valahogy megoldottam,ha jó lesz jó lesz,ha meg nem akkor így jártam.
2015. nov. 10. 20:19
 3/5 anonim válasza:
Tudom hogy az
2015. nov. 10. 21:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A feladat valószínűleg tényleg nem iskolai feladat, mert több sebből vérzik.

1) Nincs egyértelmű megoldás, csak az tudható, hogy több mint 60 percen át gyalogolt a férfi az út mellett.

2) Kiderül, hogy az autó sebessége a gyalogosénak a 3-szorosát nem éri el! (Pl. 5 km/h, 14 km/h ???)

3) Miért nem telefonált haza, hogy 1 órával hamarabb jön? :-)

-------

Legyen v, ill V a gyaloglás ill. az autó sebessége (m/perc), t(perc) a feleség elindulásától a találkozásig eltelt idő.

Az út most 40 perccel tartott tovább, mint máskor.

Az állomástól a találkozásig tartó út:

s = v*(60+t) = V(20+t)

V/v = (60+t)/(20+t) < 3 ; ---> 2)

t helyére tetszőleges szám írható, és ilyen arányú tetszőleges sebességekkel kiszámolható egy megoldás. --> 1)

Példák:

t(perc),v,V(m/s),s

1 2.1 6.1 8052

2 2.2 6.2 8928

3 2.3 6.3 9828

4 2.4 6.4 10752

5 2.5 6.5 11700

6 2.6 6.6 12672 ...

2015. nov. 11. 21:48
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsónak :) hasonlóan oldottam meg,nekem végül 50 perc jött ki ilyen tetszőleges megoldással,aztán majd kiderül hogy elfogadják-e. És egyébként nem iskolába kell akármilyen hihetetlen az első válaszolónak. Az meg legyen magánügy hogy hova kell,azért sem mondom meg :P Az utolsónak mégegyszer big thanks,van még aki tud normális választ adni,és nem fikázni :) ment a zöld kéz.
2015. nov. 14. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!