Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig?
Azt kellene leírni, hogy Nyilas Misi miért érzett lelkiismeretfurdalást, miért szégyellte magát? (legalább 15 dolgot)
Előre is nagyon megköszönném. Sürgős
Szia !
Nem tudom, meglesz-e a 15 ?
lelkiismeret furdalást érzett, amikor megvette a Csokonai kötetet, mert másra is kellett volna a pénz
akkor is, amikor a verseskönyvnek szánt füzetet beköttette, ekkor is a mosónőnek fizetendő pénz miatt aggódott
a kalapja elvesztése miatt, mert a szüleit kiadásokba verte, hiszen nem vigyázott eléggé a holmijára
Böszörményinek a szobatársának adta kölcsön a kármin színű festékét, és tudta, hogy nem kapja vissza tőle
Böszörményi kése miatt is félt, mert "bosszúból" eltette, nagyon tetszett neki, de félt, hogy megtalálják nála, nem merte megtartani, inkább eldobta
a szülei, testvérei miatt is volt lelkiismeret furdalása, több dolog miatt:
azért, mert ő a kollégiumban finomakat evett
otthon a családjának csak nagyon egyszerű, egytál ételekre futotta a pénzből
amikor pénzt kapott a szüleitől, tudta, hogy otthon nélkülöznek, neki mégis küldtek zsebpénzt
ezért nem veszi át a pénzt, hanem hozzátesz még egy forintot és visszaküldi nekik
a reskontó miatt is volt l.f.-a, mert hazudnia kellett Pósalaky úrnak
természetesen azért is aggódott, amiért nem vigyázott eléggé a rábízott szelvényre
azért is aggódott, hogy mit szólnak majd a szülei, ha megtudják, mivel vádolják az iskolában
Török János miatt is aggódott, aki zsarolta azzal, hogy mindent elmond a nagybátyjának
a zsebébe "csempészett" pénz miatt is aggódott, amit Török János tett oda, titokban
Nagyon szépen köszönöm!
Egyébként én is elolvastam, de nem találtam olyan sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!