( LÉGY JÓ MINDHALÁLIG). A fiam kérdezett de én sem tudtam neki segíteni ezekből a kérdésekből.!?
Ezek a kérdések:
1., Meséld el!
a, Misi kalapja b, Misi pakkja c, Böszörményi bicskája d, lutri
2., Mutasd be őket 3-4 mondatban!
a, Orczyék b, Pósalaky
3., Érvelj mellette vagy ellene! ( legalább 3 érvet írj!)-érvelő fogalmazás min. 10 mondtat erről: A mai diákok helyzete ma sokkal jobb, mint Misi idejében volt
4.,"Olyan lúzer ez a gyere, nem is értem, miért nem képes megvédeni magát".- Írj 5-6 mondatos véleményt erről az állításról!
5., Írj 8-10 mondatos fogalmazást arról a részről, ami Neked a legjobban tetszett!
Figyu. Úgy kell válaszolni rá hogy választhat hogy a,b,c vagy d kérdésre válaszol?
A fiaddal (fiával) egy cipőben járunk mivel mi is mist vesszük a légy jó mindhaláligot. És válaszolok amire tudok (röviden)
1. a.
Misi elment sírni a füvészkertbe és ott hagyta a kalapját, és később látta hogy az egyik kertészlegényen van de nem merte elkérni.
b.
Misi pakkot kapott és a többiek érdeklődve néztek rá mivel nem mindennapi jelenség volt hogy valaki pakkot kapjon, és Misinek különösen különleges volt mivel szegények voltak és az anyja meg is mondta h nem küld neki pakkot mert nem kell hogy a többiek lássák milyen szegények.
A többiek felnyitották a pakkot és bezabálták a cipőkenőcsöt (pfúúúúj!!!). Böszörményi ette a legtöbbet és rajta nevettek a többiek.
c. este böszörményi elő állt azzal hogy ellopták a bicskáját. Később Misi megtalálta.
2.a
Orcziék gazdagok voltak és Misi nagyon csodálkozott azon hogy mikor elment hozzájuk a buliba, egy cselédlány vette le a kabátját, hogy orczynak sok játéka volt, a nyomda amiben a saját írásai voltak kinyomtatva, meg hogy az anyuka kaláccsal és csokival kínálta, plusz a lányok akiket meghívtak.
b.
Pósalaki úr egy idős vak bácsi volt (aki furán beszélt szerintem) aki régen valami városi tanácsnok volt míg meg nem vakult.
3.
Mellette:
1. a legtöbb suli nem fizetős így még szegényebb diákok is járhatnak, és van sulitej v kakaó.
2 vannak olcsó használtruha boltok amikből lehet vásárolni
3. a szegényeknek a suli ingyen adja a kaját
Ellene.
1. A diákok kevesebbet káromkodtak, és perverzeskedtek.
2. nem voltak számítógépek ami elvonta volna a tanulók figyelmét.
3. a diákok nem vették át a hülye sznob amcsi viselkedést
4. Inkább legyen egy csöndes "lúzer" mint egy nagyszájú bunkó.
5. A fiad tudja hogy melyik a kedvenc része (nekem egyik se. Imádok olvasni, nyáron 16 könyvet olvastam el de ezt utáltam)
+ segítség:
A fiad képzelje el úgy Misit mint Levi Millert. Nekem bevált h a kis Pán Pétert képzeltem oda. Mindjárt izgibb volt a sztori :D
Segítőkész voltam úgyhogy kérem a zöld kezet :D
Alakítsd át valamelyik részt a történetből. Én így szoktam.
Habár könyvet írok (tündérekről) utálok földhözragadt témákról fogalmazni.
Bár ha nem sürgős akkor át tudom majd küldeni a fogalmazásos dolgozatom szövegét ( valószínűleg nem a jövő héten, hisz egy rendezvényre kell szöveget tanulnom)
A fogalmazásaim mindig csillagos ötösök. A Szent Péter esernyője fogalmazásomat úgy írtam meg, hogy a tanárom azt mondta, hogy ő már régóta írat ebből a témából fogalmazást, de a tanítványai közül csak én írtam az esernyő szemszögéből :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!