1/2 anonim válasza:
1. bal oldalt közös nevezőre hozod, ami a 2x
[2(3x+2)-(x+2)]/2x = x+1
2. 2x el beszorzod mind a 2 oldalt
2(3x+2)-(x+2) = 2x(x+1)
3. zárójelek felbontása, összevonás, egy oldalra rendezés
0 = 2x^2-3x-2
x1 = 2 ; x2 = -1/2
4. kapott eredményekkel visszaellenőrzöd
3=3 ; 1/2=1/2
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2015. okt. 29. 21:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!