Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki elmondaná-e angolbol...

Valaki elmondaná-e angolbol az időket? (present simple. és társait). Hogyis vannak mert már annyiszor átnéztem. De mit ér ha bemagolom?

Figyelt kérdés
2010. márc. 17. 20:41
 1/5 anonim ***** válasza:

Elmagyarázni mindegyiket? Erre találsz számtalan jó oldalt

meg tankönyvet. Hogy mit ér, ha megtanulod? Hát pl tudsz beszélni!

2010. márc. 17. 20:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Mit nem értesz rajtuk? A képzésük hihetetlen egyszerű. A funkcióik már nem annyira.

A present simple-t akkor használjuk, ha a cselekvésről általánosságban beszélünk, ha egy szokásról van szó, vagy ha egymás sok után történő eseményt sorolunk fel, melyek sorrendje lényegtelen (pl. amikor elmeséled, mit csinálsz reggelente: I get up, I have a shower, I have breakfast, I get dressed and I go to work).

A present continuoust akkor használjuk, ha a cselekvés a beszéd pillanatában történik, vagy lerendezett jövőbeli eseményről van szó (pl. megvetted a repülőjegyeket, összecsomagoltál, és pár perc múlva indulsz a reptérre - I'm going to China by plane). Képleíráshoz is ezt az igeidőt kell használni.

A past simple olyankor használatos, ha a jelenhez nem kapcsolódó eseményeket akarsz elmesélni (pl., hogy mit tettél ma reggel: I got up, I had a shower...).

A past continuous leggyakrabban a megszakított cselekvésekre használjuk (és nem minden múltbeli, hosszan tartó cselekvésre, a tévhittel ellentétben), pl. While I was having a bath, the phone rang.

A present perfect a jelenhez valamilyen módon kapcsolódó múltbeli események leírására való, pl. I've recently bought a new shirt. Tapasztalat: hogy volt-e már részed ebben, vagy abban: Have you ever been to London?

Ennek folyamatos alakja, a present perfect continuous akkor használatos, ha a múltban kezdődött valami, és az még most is tart: Where on earth are you? I've been waiting for you for hours!

A jövő időket pedig úgy jegyezheted meg, hogy a will az abszolút nem biztos jövő, a going to a tervezett, vagy valószínű jövő, a present continuous (ha jövőre utal) pedig a "biztos", előkészített jövő.

Más kérdés?

2010. márc. 17. 20:56
 3/5 anonim válasza:
Bocs, hogy nem pontosan a kérdésedre válaszolok. Én is sokat szenvedtem a nyelvtannal gimis koromban. Viszont egyszer egy könyvesboltban vettem pár Oxford könnyített olvasmányt (Bookworms sorozat, fekete könyvek, 7-900 Ft darabja), és pár hét alatt mindet elolvastam. Úgy felbuzdultam a sikeren, hogy előfizettem a Newsweekre, és fél évig minden héten elolvastam az aktuális számot (ha nem érdekel a politika, bármilyen más újság jó, és a neten is rengeteg érdekes szöveget találsz). Fél év múlva elmentem középfokon nyelvvizsgázni, és röhögve letettem, minden vizsgarészen 90% körül teljesítettem. Neked is azt ajánlom, hogy nyelvtanozás helyett élő szöveget olvass és hallgass, és nagyon hamar, természetes módon megtanulod a nyelvet. Nem kell szótárazni, az ismeretlen szavakat egy idő után meg fogod érteni, addig meg ne törődj velük. Sok sikert!
2010. márc. 18. 12:54
 4/5 anonim ***** válasza:
álitolag ..14 igeidő van..v annyi nincs??nemtom de jósok..past simple,present simple,present present continuous,past continuous,present perfect,future,present perfect continuous,...........többetnemtok..
2010. szept. 2. 19:25
 5/5 anonim ***** válasza:

present simple

present continous

present perfect

present perfect continous

past simple

past continous

past perfect

past perfect continous

future simple

future continous

future perfect

a szoros értelemben vett igeidők

2010. szept. 2. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!