Mit írnál a pontozott részre?
A múlttal való tudományos igényű foglalkozás alapjait a .....(szám) században a német ........(név) tette le. Őt tekintjük a ,,történelemtudomány atyjának''.
A segédtudományok mellett a történelem rokontudományainak felfedezései teszik lehetővé, hogy a múltról minél pontosabb képet kapjunk. Ilyen például az archeológia, magyarul …………………….. (tudományág), illetve az antropológia, az embertan, amely ……………… (korszak) élő emberek életének megértéséhez is hozzá segíthet.
Igazság szerint elővenném a tankönyvet...
Az archeológia az régészet, de gondolom, ezt te is tudod, az utolsó lehet őskor-ókor, de hogy ki a német tudós... ???
Nem akarnám megbántani, de nem lehet egy nagy szám, mert a gugli ily titulussal nem ismeri (ezért gondoltam, hogy tán a tankönyvben csak benne vagyon valahol).
Hérodotosz, ugye, a történetírás atyja, de ő nem német :)
Egy Ibn Khaldoun nevű úriemberről azt találtam, hogy "a modern történelemtudomány megalapítójának és a 'szociológia atyjának' tartott polihisztor", de ő sem német... megtaláltam az ukrán történelemtudomány atyját, de ő sem játszik... szóval én is roppant kíváncsi vagyok, ki a "történelemtudomány atyja"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!