Mekkora az autó átlagsebessége a 2. másodpercben? Mekkora az autó átlagsebessége az első 2 másodpercben? Mekkora az autó átlagsebessége az 5. másodpercben? Adatok lent
Idő (t) : 1s......2s.......3s........4s.......5s
Út (s) : 0.1 m...0.4 m....0.9 m.....1.6 m....2.5 m
Remélem érthető a 'táblázat'
Hát ez csak egyszerű képlet behelyettesítés.
Az autónak egy adott másodpercben nincs átlagsebessége csak pillanatnyi sebessége van.
Mire gondoltál az első kérdésnél?
Mekkora hülyeséget kérdezel másodszor?
Minek érdeklődsz ilyen sokszor?
Mennyire unod magad, hogy ezzel foglalkozol?
Mikor hagyod abba?
Remélem érthetőek a kérdéseim. :D
ez egy hetedikes feladat. :*
szóval nem csak én nem tudom megoldani értelmesen -.-
Miután folyamatosan változnak az értékek, nem beszélhetünk átlagsebességről.
Amúgy naggggyon komoly egy autó lehet az, amelyik egy 5másodperces gyorsulás végén eléri, a szédítő 1,8km/h (!) végsebességet. :)
/O\ Van itt pár nagyon okos emberke...
Átlagsebesség: Összes megtett út és az ehhez szükséges időtartam hányadosa.
No akkor: Milyen hosszú a 2. másodperc? Mennyi utat tett meg ez alatt? stb...
Jól definiáltad az átlagsebesség fogalmát.
Csakhogy:
az nem derül ki a "táblázatból", hogy az említett értékek összeadódnak-e, vagy csak egy folyamatot ábrázolnak?
Értsd: az adatok,
-vagy a sorozat különálló értékei, tehát az az első másodpercben ment 0.1métert, aztán a másodikban 0.4-et........, végül az ötödik másodperc alatt ment 2.5 métert. Ez esetben összeadódnak.
-vagy, összességében érti az egészet, tehát az indulástól számítva öt másodperc alatt ment 2.5 métert, és a közbeni mérések csak részeredmények.
Második esetben csak töredéke az eredmény az elsőhöz képest.
Nagyon nem mindegy, és erre a táblázat nem ad választ.
Ez a Te megközelítésed.
Vajon kérdező is így gondolta? ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!