Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Tudnátok nekem segíteni...

Csendi Zsolt2001 kérdése:

Tudnátok nekem segíteni fizikából?!

Figyelt kérdés

Mit jelent az, hogy egy test mozgása viszonylagos?

Mi jellemző a haladó mozgást végző testre?

Mit jelent, az hogy a pálya viszonylagos?

Hogyan adható meg egy test (anyagi pont) helye koordináta-renszer segítségével, és hogyan, ha ismerjük a pályáját kijelölt vonatkoztatási ponttal (0) együtt?

Mivel egyenlő a test által megtett út?

Előre is köszönöm!

2015. okt. 11. 16:49
 1/5 anonim ***** válasza:

Az egész 10 perc google keresés.

Ezért nem segítek, ha valami komolyabb számításos dologról lenne szó, akkor oké de így nem. :D

2015. okt. 11. 16:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerinted, nem kerestem google-ban??! Nyilván, ha megtudnám keresni, akkor nem írtam volna ki...
2015. okt. 11. 16:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Ezek nagyon egyszerű alap dolgok. Ha annyira életképtelen vagy, hogy nem bírod megkeresni, az a te bajod! A lustaság határtalan...
2015. okt. 11. 18:15
 4/5 anonim ***** válasza:

A nevedből ha nem tévedek, 14 éves vagy.

Ergo már a technika világában nevelkedtél fel.

1. kérdés

Mit jelent az, hogy egy test mozgása viszonylagos?

Beírtam a google keresőbe, hogy : egy test mozgása viszonylagos

Az első találat kidobta ezt a tökéletes érthető kis szöveget:

A mozgás viszonylagossága

A mozgás leírása csak egy adott vonatkoztatási rendszerben egyértelmű. Autóbuszon ülve az autóbuszhoz képest nem mozgunk, a Földhöz képest igen. Ebben az esetben az egyik vonatkoztatási rendszer a Föld felszíne, míg a másik az autóbusz. Az autóbusszal szemben haladó autóhoz képest pedig éppen ellentétes irányban mozgunk, mint a Földhöz képest.

Ha a partról nézünk egy folyóban úszó fatörzset, akkor mozogni látjuk. Ha a folyóban úszunk, és a fatörzsbe kapaszkodunk, akkor a fatörzs hozzánk képest nyugalomban van, viszont úgy látjuk, mintha a parton lévő fák haladnának lassan.

Általánosan nem mondhatjuk egyetlen testről sem, hogy áll vagy mozog. Ez a kérdés mindig csak egy adott vonatkoztatási rendszerben dönthető el egyértelműen. A mozgás ezen tulajdonságát a mozgás viszonylagosságának nevezzük.

Pontosan leírja, hogy mit jelent az, hogy egy test mozgása viszonylagos.

A többit te is megtudod keresni! :)

2015. okt. 11. 20:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Hiába nőttek fel a technika korában, mert akármi apró problémát meg kéne oldaniuk, mindjárt kétségbeesnek. Hiába van már az ovodásoktól kezdve mindenkinek okostelefonja, meg laptopja, egyszerűen nem tudják hogy kell értelmesen és hasznosan alkalmazni a mindennapokban.

Annak idején még az én időmben nem voltak ezek az elektronikus lehetőségek. Ennek ellenére minden problémát meg lehetett oldani. Ott volt a könyvtár. Ma is van minden iskolában. Csak ugye a lustaság...

Nem tudják használni sem a könyvtárt, sem az internetet. Ennyit erről a korosztályról. (Tisztelet a kivételnek).

2015. okt. 11. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!