Jozsef.bacsi2 kérdése:
Nem ertem a matek hazit?
Figyelt kérdés
Öt különböző egész számról tudjuk, hogy a három legkisebb összege nagyobb a két legnagyobb szám összegénél. Hány pozitív szám van az öt szám között?2015. okt. 11. 13:53
1/4 anonim válasza:
Már korábban is mikor feltetted a kérdést agyaltam rajta kicsit, de nem tudtam rájönni, ami bosszant :-( Nincs esetleg bármi magyarázat a feladathoz? Segítség? Lehet tudni hányadik osztályban van feladva? Milyen témakörnél?
2/4 anonim válasza:
minden esetben 1 db pozitív szám van közöttük
3/4 anonim válasza:
mit nem lehet ezen érteni? egy jó megoldás pl. a 7, 8, 9, 10, 11
mind pozitív
4/4 anonim válasza:
Nem nem értem. Az érzésem persze az, hogy mind pozitív, és egy jó megoldást én is tudok mondani (én spec. a 7,8,9,1,0,12 - mondtam). Azt nem tudom megmutatni, hogy nem lehet-e olyan megoldás is amiben van 1/2/3/4/5 db negatív. Ha te be tudod bizonyítani, szeretném látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!