Matek feladat 9o Hogy kellene ezt megcsinálni? Komolyan mondom, nem értem
Nézzetek hülyének, de nem értem. tényleg..
feladat:
a) hány átló húzható egy konvex 16 szögben?
b) Mennyi a konvex 16-szög belső szögeinek összege? és mennyi a külső szögeinek összege?
c) hány fokos a szabályos 16-szög egy belső szöge?
....
mindjárt jönnek a kommentek h "Te hülye hát dehát ez hát tök könnyű. HÁT. nem vagyok jó matekból, ennyi. meg még az elejében vagyunk, nyárira van állva még az agyam :DD ... légyszi ha tudtok segítsetek. köszi
Ehhez csak keresni kell tudni, a függvénytáblázatban vagy ilyenkor az interneten. Én sem tudom kapásból, de vagy kilogikázom, vagy kikeresem.
A c)-hez extra segítség: b)-ben meglesz a konvex 16-szög belső szögeinek ÖSSZEGE. Minden szabályos sokször egyben konvex is. És minden szabályos sokszögnek a szögei ugyanakkorák. (Értsd: egy szabályos 16-szögnek 16 darab ugyanakkora belső szöge van, és ezeknek az összegét b)-ben kiszámoltad. Azaz 16-tel kell csak elosztani.)
b)-hez: a linken csak utal a háromszögekre, itt a link:
De ezzel sem vagy sokkal előrébb, itt a függvénytáblázat jobban használható. (Egyébként is azt lenne célszerű megtanulnod használni, mert érettségin is lehet, ellentétben az internettel ugye :) )
Tehát: MINDEN konvex sokszög külső szögeinek összege 360°
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!