Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matek feladat 9o Hogy kellene...

Matek feladat 9o Hogy kellene ezt megcsinálni? Komolyan mondom, nem értem

Figyelt kérdés

Nézzetek hülyének, de nem értem. tényleg..

feladat:

a) hány átló húzható egy konvex 16 szögben?

b) Mennyi a konvex 16-szög belső szögeinek összege? és mennyi a külső szögeinek összege?

c) hány fokos a szabályos 16-szög egy belső szöge?

....

mindjárt jönnek a kommentek h "Te hülye hát dehát ez hát tök könnyű. HÁT. nem vagyok jó matekból, ennyi. meg még az elejében vagyunk, nyárira van állva még az agyam :DD ... légyszi ha tudtok segítsetek. köszi

2015. szept. 14. 16:19
 1/1 anonim ***** válasza:

Ehhez csak keresni kell tudni, a függvénytáblázatban vagy ilyenkor az interneten. Én sem tudom kapásból, de vagy kilogikázom, vagy kikeresem.

[link]

[link]

A c)-hez extra segítség: b)-ben meglesz a konvex 16-szög belső szögeinek ÖSSZEGE. Minden szabályos sokször egyben konvex is. És minden szabályos sokszögnek a szögei ugyanakkorák. (Értsd: egy szabályos 16-szögnek 16 darab ugyanakkora belső szöge van, és ezeknek az összegét b)-ben kiszámoltad. Azaz 16-tel kell csak elosztani.)

b)-hez: a linken csak utal a háromszögekre, itt a link:

[link]

De ezzel sem vagy sokkal előrébb, itt a függvénytáblázat jobban használható. (Egyébként is azt lenne célszerű megtanulnod használni, mert érettségin is lehet, ellentétben az internettel ugye :) )

Tehát: MINDEN konvex sokszög külső szögeinek összege 360°

2015. szept. 15. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!