Valaki segít matekból? Hány db háromjegyű szám képezhető ezekből a számokból: 1,1,1,2,2
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a megoldás 7, mert felírtam az összes lehetőséget, de le tudja vezetni nekem valaki, hogy hogy jöhet ki? Úgy értem valami képletet kellene felírni rá, csak nem jöttem rá hogyan..2015. okt. 7. 18:59
1/5 anonim válasza:
5! / (3!·2)
mivel 5! az összes lehetőség ezek közül az 1-es karaktereket 6 alkalommal (3!) a 2-es karakter 2 alkalommal számoltuk duplán.
így viszont 10 lehetőség van nem pedig 7 lehet vmi kimaradta megoldásaid közül
2/5 A kérdező kommentje:
köszi, de szerintem amit írtál,az nem jó, mert itt csak 3 jegyű számokat kell képezni, és amit írtál az akkor lenne jó, ha 5 jegyű számokat kelle, nem?:/
2015. okt. 7. 21:42
3/5 anonim válasza:
Valóban, nem figyeltem úgy tűnik. Akkor a feladat rész számításokból áll össze, lehet 3db 1-es 2db 1-es 1db 1-es. Az előbbi 1 lehetőség, 2. 3 és az utolsó is 3.
3nC1 + 3nC2 + 3nC3
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm:)de mit jelent a C?
2015. okt. 8. 12:04
5/5 anonim válasza:
2*2*2 lenne ha 3db 2es lenne de mivel nincs csak 2db ezert az a szam amelyik a 2 2 2 bol áll nem megoldás
vagyis 2*2*2-1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!