Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki elmagyarázná a négyzets...

Valaki elmagyarázná a négyzetszámokat?

Figyelt kérdés

Az a probléma, hogy se hatványokat se ilyeneket nem értem.

Négyzetszámokat + gyököt tanulunk. (9.oszt) pl (3xy)(9x^2 y^)3 ilyenek vannak... Az a helyzet, hogy nem értek belőle semmit. Az x,y nak gondolom van értéke... Pl 1. A nagyobb gond pl y a 3 négyzeten ( y^3) az mi a sz

Wikipédián megnéztem, de még így se értem. Azt értem, hogy 3^2 =9 mivel 3 szor 2 az 6 + ugye maga a 3 az 9. Vagy pl a 8 a 6. on = 8 szor 6 az ugye 48 + maga a szám 8 tehát 48+8 az 56 tehát 8 a 6 On az 56.( egyszerűbben 8+8+8+8+8+8+8 7szer 8 56) De ez a módszer sajnos nem mindegyik számnál működik miért? Pl a 4^2 nél nem. A Wikipédia azt írja : 4^2 = 16. De ahogy az előbbi kettőt ki számoltam, úgy ez nem jó. 4szer2 az 8 + maga a szám 12. ( egyszerűbben 4+4+4 =12) de ez nem jó.. Miért?

2015. okt. 1. 00:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Ilyen hülyeséget kérdezni, biztosan kamu :D

De ha nem, akkor tanuld meg a definíciókat először!

x ^ y (x az y dikon), annyit tesz, hogy az x-et hányszor kell önmagával összeszoroznod.

Pl.:

4 ^ 3 = 4 * 4 * 4 = 64

4 ^ 2 = 4 * 4 = 16

A többi meg ezután adja magát!

Az x neve alap, az y neve kitevő.

[link]

2015. okt. 1. 00:19
 2/3 A kérdező kommentje:
Nem viccelek, tényleg nem tudom:D illetve tudtam. Mostmár tudom. Életet mentettél, hős vagy. Az isten áldjon! Köszönöm szépen, ment a zöld kéz :)
2015. okt. 1. 00:55
 3/3 anonim ***** válasza:
A négyzetszám egy egész számnak a négyzete. Teljes négyzetnek is nevezzük.
2016. jún. 12. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!