Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Le tudná vezetni nekem valaki...

Le tudná vezetni nekem valaki ezt az egyenletet?

Figyelt kérdés

0,92 = (i / (0,1 + i)) + (0,1 / (0,1 + i) * e^-(0,1+i)*2

A levezetés is fontos lenne, ez egy típusfeladat egy zárthelyin, és én sajnos már nem emlékszem a logaritmusos egyenletekre. :) Köszi előre is!

2015. szept. 28. 09:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Sajnos ez így szintaktikusan hibás, hiányzik egy záró zárójel. A végén a *2 mire vonatkozik? Különben kegyetlen egy feladványnak tűnik a komplex számok világából. Sz. Gy.
2015. szept. 29. 08:45
 2/4 A kérdező kommentje:

Az i csak az ismeretlen, nem komplex számokra utal.

0,92 = (i / (0,1 + i)) + (0,1 / (0,1 + i) * e^-((0,1+i)*2)

Elvileg így. :)

2015. szept. 30. 16:12
 3/4 A kérdező kommentje:
0,92 = (i / (0,1 + i)) + (0,1 / (0,1 + i) * e^-((0,1+i)*2))
2015. szept. 30. 16:46
 4/4 anonim ***** válasza:

Ez nem egy típusfeladatnak tűnik. Nem tisztán exponenciális egyenlet, de nem is írható át logaritmusos egyenletté. Kérdés, hogy mihez képest típusfeladat? Lambert-féle W függvény segítségével megoldható, amelyet nem tanítanak a középiskolában. (Lásd WolframAlpha) Ennek a levezetését szeretné megtudni? Ha igen, akkor egy kis türelmet kérek.

i~1.015805942. Sz. Gy.

2015. szept. 30. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!