Hány Celsius fokon kezd el párologni a víz?
Figyelt kérdés
2015. szept. 18. 16:28
2/7 anonim válasza:
Hülyeség ,szerintem 0c° alatt nem párolog ,mármint fagyás alatt pedig az abszolú nulla -273fok ra van ettől.
3/7 anonim válasza:
Senkit nem érdekel, hogy szerinted mi van ;)
4/7 anonim válasza:
A jég is párolog. Nyilván nem olyan gyorsan, mint a folyékony víz.
5/7 anonim válasza:
Szerintem ez nem igaz , a jég csak akkor tud párologni ha a környezeti hőmérséklet fagypont felett van .
Hova párologna el a víz fagypont alatt ,akkor az már hó lenne de az meg lefele esik nem párolog.
6/7 anonim válasza:
Fárasztó ez a sok "szerintem" a nulla hozzáértéseddel. Szerinted pl télen -20 fokban 0% a levegő páratartalma?
7/7 anonim válasza:
Akkor, ha nekünk nem hiszel:
"A párolgáshő tulajdonképpen úgy tekinthető, mint az az energiamennyiség, ami ahhoz szükséges, hogy az adott (szilárd vagy folyékony) anyag molekuláit összetartó kötési erőket felszabadítsa."
"A szilárd anyagok is párolognak, gőzzé alakulnak, ez a jelenség a szublimáció."
"a sarkvidéki jég párolgása ad némi utánpótlást a légkörnek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!