Az angolban hogyan tagadunk?
Figyelt kérdés
Pl. vannak ezek a mondatok, hogy nem vagyok hülye. Nem vagyok okos. Nem vagyok szemüveges, meg ilyesmik. A fordításkor mindig úgy kezdjük a mondatot, hogy I'm not... Tehát a not szó a tagadás? Pl.: I'm not stupid.2015. szept. 14. 16:42
1/5 anonim válasza:
Egy zseni veszett el benned! not=nem
Ennél kicsit azért sokrétűbb a tagadás, vannak más segédigék is, de majd megtanuljátok azokat is.
2/5 A kérdező kommentje:
De én most csak kifejezetten az olyan mondatokra értettem, amik úgy kezdődnek, hogy nem vagyok... Az ilyen mondatoknál mindig úgy kezdjük, hogy I'm not... és leírjuk azt a szót, amilyenek nem vagyunk?
2015. szept. 14. 16:58
3/5 anonim válasza:
Igen.
Én ... vagyok: I am ...
Én nem vagyok ...: I am not...
4/5 anonim válasza:
Néhány esetben igen, pl létigéknél és mellékneveknél, de azért a valóság nyilván sokkal többoldalúbb és nagyon gyakran rövidítik:
I am not German = Én nem vagyok német (létige)
I am not so good = Én nem vagyok olyan jó (melléknév)
I don't know = I do not know = Én nem tudom (sima ige)
I wouldn't do it = I would not know = Én nem csinálnám (feltételes mód)
I wasn't there = I was not there = Én nem voltam ott (múlt idő)
I can't decide = I cannot decide = Én nem tudok dönteni (
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2015. szept. 18. 12:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!