Valaki elmagyarázná nekem az angolban levő Passive-ot?
A táblázat megvan, hogy hogyan kell írni present-past simple-ben, stb-stb,de...
ha van egy mondat, amiből ki van hagyva az ige, amit passive-ba kell természetesen belerakni, akkor honnan tudom hogy melyik igeidő? :(
Általában a szövegkörnyezet segít az igeidő meghatározásában. A mondatot le tudnád írni?
Nagy általánosságban elmondva: segítenek olyan szavak is, mit pl. a yesterday, last week, vagy valamilyen időhatározó Past simple-nél. pl: This was repaired yesterday. (ezt a kocsit tegnap megjavították)
Present simple-nél nincsenek ilyenek. A present simple-ös mondatok általános, mindennapi cselekvéseket mutatnak ugye. Passzívban is
pl. Dacia is made in Romania - A Daciát Romániában gyártják. Nem mondtam, hogy mikor, nem azt mondtam, hogy éppen most (continuous lenne akkor), hanem, mivel Dacia román kocsi, ott gyártották egy éve is, három év múlva is ott fogják, mindennapos szokás, ezért mindenféle megerőltetés nélkül present simple
Szólj, ha rosszul mondtam valamit, vagy ha többi igeidőnél is kell segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!