Milyen ötletetek van, ha "Matek a játékokban" címmel kell keresni témákat, játékokat, feladatot?
háát a felsős matekot már nehezebb játékok mögé rejteni..de nagyon sok logikai játék van!ilyen pl a mancala, egy kis fa játék, gyöngyökkel, két személyes, nagyon jó.Neten rá tudsz keresni, vagy a blokád is jó, stratégiai, logikai játék, ez 4 személyes. A memória játék is tud nagyon nehéz, és agyat forgató lenni.
Amúgy ilyenekre gondoltál, vagy olyanokra, amit mondjuk az órán tud játszani az egész osztály?
Köszi:)
...igen ilyesmikre, és még ha tudsz, akkor más tantárgyakhoz is kapcsolódó témákhoz is írj, kiállítást rendezünk,de nem muszáj csak játékokról.
szóval akkor miről is szól pontosan ez a kiállítás?Ha konkrétan tudnám, akkor könyebb lenne segíteni:)
Mert most nem tudom pontosan, hogy tanulást segítő játékokat keresel, vagy olyanokat, amik kapcsolódnak mondjuk egy témához, mint pl logika, amiket már írtam.
Törihez szerintem nagyon jó, az a honfoglaló nevű játék, ami a neten is megtalálható.De ha a kiállítás a tentárgyak játékos bemutatásáról szól,akkor én mindenképp csinálnék egy időegyenest.Erre a főbb neveket beírni, akár töriből, akár irodalomból, vagy fizikából, kémiából.Ez nagyon átláthatóvá tenné az egészet, és tanároknak is nagyon tetszene. E mellett a humán tantárgyakat szerepjátékokkal lehet könnyebben megjegyezhetővé tenni(pl beöltöztök, eljátszotok egy eseményt, fel van osztva az osztályban melyik csoport mit)így tuti megjegyzi mindenki, és jól szórakoztok.
Nyelvtani játékok pl akasztófa, vagy scrabble ( [link] )
amit ha angolul játszotok, akkor az az angolt segíti.E mellett angolból eszembe jutott az aktiviti,ami szintén nagyon jó. kémia, fizika, maradnak a kísérletezések, vagy olyan dolgokat keressetek, amik a mindennapi életben is megvannak és kapcsolódnak a két tantárgyhoz.Ehhez biztos van szakirodalom, de a tanárotok is tuti segítene, ha kéritek. Bioszból, földrajzból a legjobb, ah érdekességeket gyűjtötök(pl hogy a zsiráfnak meg az egérnek is ugyan annyi nyakcsigolyája van)vagy szemléltettek csontvázzal mondjuk.
Hát kb most ennyi jutott eszembe, remélem segítettem, de ha még kéne valami, akkor légyszi konkrétan írd le mi lesz ez, mit kell csinálnotok, és akkor lehet tudok még segíteni!:)
na szupi, akkor örülök, hogy segíthettem:)
írj még ha van valami:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!