Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segítene fizikából?

Valaki segítene fizikából?

Figyelt kérdés

1. Mi a különbség egy feltöltött kondenzátor és egy áramforrás között?

2. Mi a különbség vezeték és fogyasztó között? Válhat-e a vezeték is fogyasztóvá?

3. A síelőket drótkötélpálya szállítja fel a hegytetőre. Onnan havas pályán lesiklanak a völgybe. Ezután ismét drótkötélpályára szállnak, majd ismét lesiklanak és így tovább. Milyen hasonlóságokat találunk a síelés és egy elektromos áramkör között?

4. Mi a szerepe az egyszerű kapcsolónak, és milyen célt szolgál a váltókapcsoló (alternatív kapcsoló)?

5. Mi történik, ha egy kapcsoló zárlatos?

2015. máj. 28. 16:05
 1/5 anonim ***** válasza:
66%

1.A kondenzátor kisütésekor csak külső áram folyik, nincs belső töltésszétválasztás.

2.A vezeték is fogyasztó, de ez általában elhanyagolható a „fő” fogyasztók mellett. Például rövidzár esetén a vezeték válik fogyasztóvá.

3.A síelők a töltéshordozóknak, a drótkötélpálya az áramforrásnak, a havas lejtő a vezetőnek (fogyasztónak) felelnek meg.

4.Az egyszerű kapcsoló zárja vagy nyitja, az alternatív kapcsoló egyik irányban zárja, miközben másik irányban nyitja az áramkört.

5.Folyamatosan zárja az áramkört.

2015. máj. 28. 16:57
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez az én könyvemben is le van írva, de ez nem elég!
2015. máj. 28. 17:12
 3/5 anonim ***** válasza:
65%

Legközelebb ha választ kapsz:

Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál, de sajnos még mindig nem értem, mi az, hogy..., kérlek, még ebben segíts nekem. Köszönöm szépen előre is!

Az emberi kapcsolatok terén számomra alap, hogy így beszéljek azzal, aki segített nekem. Javaslom neked is a jövőre vonatkozóan.

2015. máj. 29. 05:58
 4/5 A kérdező kommentje:
De gondolhatja, hogy az én könyvemben is benne van.
2015. jún. 4. 21:17
 5/5 anonim ***** válasza:
61%

Értelek, de akkor is az az első, hogy megköszönöd, ha valaki segíteni próbált neked.

Utána pedig természetesen jelezheted, hogy bővebb magyarázatot kérsz, mert ez a könyvben is benne van.

2015. jún. 14. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!