Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit jelent az indexen megjelen...

Mit jelent az indexen megjelent elsős matekpélda?

Figyelt kérdés
[link] ez mégis mi akar lenni?

2015. máj. 17. 13:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

a cikket ha belinkelted volna, akkor alatta vannak a megoldások..

amúgy a két alakzat összegéből lesz a harmadik

szóval pl a kék kör és a lila hatszög összege a 7. és így vissza kell következtetni, hogy hol mennyi lehetett, hogy kijöjjön

2015. máj. 17. 16:09
 2/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem értem már a feladat szövegét sem. Az alakzat szó túl bonyolult egy elsősnek? Csak mert az "ábra" szó alatt nem egészen ezt szoktuk érteni.

#1 Komment csak a fészbúk alatt van. Ami viszont bosszantó, mert a cikkről nem tudsz oda elnavigálni egyből, csak a facebookon belül :-\ Annyit meg keresgesse a halál.

2015. máj. 17. 16:28
 3/11 anonim ***** válasza:
nem, magában a cikkben is leírták a megoldásokat, az ábra alatt.
2015. máj. 17. 16:47
 4/11 anonim ***** válasza:

[link]

szerintem a gyerekek ugye ilyenkor még csak összeadni meg kivonni tanultak, azt is kb 20ig. szóval gondolom erre van most ráállva az agyuk, egyből így kezdenek gondolkozni.

2015. máj. 17. 16:50
 5/11 anonim ***** válasza:

#3-4:

Áhá, azóta kitették. Mindenesetre a kommentről a véleményem tartom. :-)

Nem tudom mit tanulnak most, de mi már osztás/szorzást is vettünk első év végén (igaz, az egy másik évezredben volt :-D) így azért bővül a megoldási kör. Mindenesetre szerintem még ez a "legnormálisabb" feladat ami előkerült mostanában a tankönyvekből...

2015. máj. 17. 16:57
 6/11 anonim ***** válasza:
Ez a Hajdú -féle elsősöknek szánt matek könyv. Tanítóként én arra használom, hogy a legjobbaknak adjak fel plusz feladatokat belőle. A sajnálatos az, hogy valahol teljesen átlagos gyerekeket is megpróbálnak ebből tanítani. Foglalkoztam ilyen gyerekkel, szegény kb. semmit nem értett a feladatokból.
2015. máj. 17. 20:12
 7/11 A kérdező kommentje:

Szóval izé. Hát biztos én vagyok a maradi, tényleg én már öreg vagyok ehhez. Amikor még dinoszauruszok barangoltak a Földön, akkor én a Fazekas spec. mat.-ra jártam és később -- minden bizonnyal adminisztrációs hiba történt -- az ELTE adott egy matematikatanári diplomát (nem kell félni, nem használom).

Na ne hülyéskedjetek, hogy ezt elsőben meg kell tudni oldani! Hogy a csudába magyarázod ezt el elsősnek?? A nullát már tanítják elsőben? Én így vén fejjel (most, hogy megmondtátok, hogy ez összeadás) csak azt látom hogy a zöld páros, és két zöld összeadva egy hétnél kisebb szám, a többi adódik de szerintem ezt egy elsősnek nem lehet elmondani...

2015. máj. 18. 00:55
 8/11 anonim ***** válasza:

én úgy emlékszem tanultuk a 0át elsőben, úgy volt magyarázva hogy páros szám.

egyébként nem újdonság, hogy már az alsós diákok is túl vannak terhelve. én ismerek olyan családot ahol elsős gyermek van, fél négyig suliban van , utána hazaér és még leckét kell csinálnia.. nem is értem, amikor én voltam általános iskolás, akkor 4 óráim voltak egy nap. utána ebéd meg kis szabadfogalkozás az udvaron, és utána 4ig tanulni kellett/házit csinálni.

ez egy jó rendszer volt, mert volt velünk tanár, lehetett kérdezni is. és otthonra nem maradt semmilyen lecke már annak aki kicsit jobb képességű volt.

nem értem mi értelme akkor reggel fél nyolctól fél négyig bent dekkolniuk a suliba, hogyha még házit csinálni sincs idő.

12.es végzősként nem kellett soha ennyit bent lennem a suliba, pedig több tantárgyam van mint az elsősöknek..

fura ez a rendszer

2015. máj. 18. 09:58
 9/11 anonim ***** válasza:

# 7/8 Időpont ma 00:55

Amint egy fentebbi kolléga írta, ez ezekszerint specis könyv, a kiemelkedő képességűeknek. Ők azért könnyen rájöhetnek erre a feladatra.

Viszont minden további nélkül el lehet mondani ezt egy elsősnek. Akár még úgy is jó feladat, hogy megmondod, hogy két alakzat összege a harmadikkal "összekötött". Mert még úgy is tanul...

(nyilván, önmagában a feladat nehéz. Viszont okosan felhasználva simán mehet egy átlagos képességűnek.)

2015. máj. 18. 10:08
 10/11 anonim ***** válasza:

"Na ne hülyéskedjetek, hogy ezt elsőben meg kell tudni oldani! Hogy a csudába magyarázod ezt el elsősnek??"

Én csak annyira vagyok dinó, hogy az előző évezred végefelé voltam elsős, és akkoriban "SZ"-szel a SZORGALMI feladatokat jelöltük. Szóval szerintem sem kell tudnia megoldani egy ilyen feladatot minden elsősnek. De nem minden gyerek egyforma, és biztos van olyan, akinek sikerül.

És van egy olyan gyanúm, hogy akinek sikerül megoldania, az nem levezette, hanem próbálkozott. A képen is látszik a radírozás nyoma. :)

Egyébként én sem voltam teljesen biztos abban, hogy összeadásról van szó. De a neten láttam egyszer egy hasonló játékot, és abban az volt. Ez szerintem egyértelműen annak a hátránya, hogy egyre több tudás szedünk magunkra, egyre több lesz a lehetőségek száma, és egyre nehezebb lesz kiválasztani közülük a jót.

Oda akarok ezzel kilyukadni, hogy én sem lennék meglepődve azon, ha egy elsős automatikusan az összeadással kezdene, mert csak(?) azt ismeri.

2015. máj. 18. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!