Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 9. évfolyam Középkor összefogl...

9. évfolyam Középkor összefoglalót küldene valaki? A tanárunk semmit sem diktált le és pénteken TZ-t írunk, ma jelentette be.

Figyelt kérdés
Kerestem google-n, de nem nagyon találtam használhatót, esetleg aki szintén kilencedikes az elküldené nekem az összefoglalást amit órán írtatok?
2015. máj. 11. 17:00
 1/5 anonim ***** válasza:

A tanárnak nem az a dolga, hogy lediktálja az anyagot. Gondolom beszélt sok mindenről órán, magadtól is le kéne tudnod írni. Ezen kívül létezik olyan, hogy TANKÖNYV, aminek pont az a funkciója, hogy megtalálod benne az anyagot.

De egyébként kezdetnek lehetne annyi eszed, hogy leírod, milyen tárgyról van-e szó, ugyanis nem csak a történelemben van "középkor".

2015. máj. 11. 17:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi hogy a kérdésre válaszoltál, hát nem erre voltam kíváncsi. 58 oldalt nem fogok átrizsázni hogy majd a lényeget kiírjam belőle. Esetleg valaki csak a kulcsszavakat leírhatná, hogy mik a legfontosabb események és mire keressek rá! (pl százéves háború, keresztes hadjáratok)
2015. máj. 11. 17:27
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen, beszélt "sok mindenről" órán, gyorsan elmondta a lényeget és mentünk a következő leckére, mert haladni kell, és semmit sem diktált le eddig.
2015. máj. 11. 17:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Bocsika, de ha 4 nap alatt nem tudod végiglapozni a leckét a könyvben, akkor irány a kisegítő iskola...
2015. máj. 11. 17:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Muszáj lesz megtanulnod jegyzetelni, mert középiskolában már nem diktálnak le a tanárok konkrét vázlatot, a te feladatod elkészíteni magadnak. Ha nem szeretsz ilyet írni, akkor is jó, ha a könyvet átfutod és szövegkiemelővel kiemeled a kulcsszavakat, fontosabb mondatokat.

Jó, ha órán figyelsz, és miközben a tanár beszél, figyeled a könyvben is az adott leckét és ami fontosabb már akkor kiemeled, így otthon nem kell töltened vele az időt, könnyebb lesz felkészülni a dolgozatokra. Gondolom nincs felelés nálatok, ezért nem készülsz óráról órára, de azért jó ha figyeled a könyvben, hogy merre jártok és észreveszed, ha egy témakör a végéhez ér, vagyis következni fog egy témazáró, nem ér majd hideg zuhanyként, mint most.

Ilyeneket találtam:

[link]

[link]

De ha megnézed az egyes fejezetek címeit és azokra rákeresel, biztosan találsz konkrétabb vázlatokat, amik segítenek majd.

Sok sikert!

2015. máj. 11. 18:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!