Mennyit kell hozzáadni az 2230422-höz, hogy nullát kapjunk? Illetve mennyivel kell megszorozni az 5-öt, hogy 1-et kapjunk? Végül, melyek azok a számok, amiket önmagukkal szorozva mínusz előjelű számokat kapunk?
Figyelt kérdés
2015. máj. 7. 14:45
11/12 A kérdező kommentje:
Csak pusztán kíváncsiságból tettem fel eme csodás kérdést. Kíváncsi voltam mik lesznek a válaszok. Remélem őfelsége nem tartja nagyon nagy bűnnek, hogy mertem pazarolni az időmből, energiámból, karakterekből arra, hogy felírjam egymásután a szavakat, s így létrehozzam a kérdéseket.
2015. máj. 7. 16:58
12/12 Tom Benko válasza:
Csak a metapédiára ne hivatkozz, mert a komplex számok szócikk is csak addig lesz kint, amíg meg nem tudják, hogy a kitalálóik zsidók voltak...
Egyébként pedig a mod2230423 csoportban mozogva 2230422+1=0. mod6 csoportban 5\cdot5=1. Ha pedig a mod5 csoportot a -2;-1;0;1;2 elemekkel reprezentáljuk, akkor 2\cdot2=-1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!