Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Német levélben lenne segítség?

Német levélben lenne segítség?

Figyelt kérdés
Tudtok német levélhez felesleges, de mégis szavak számát növelő mondatokat? pl. hosszú elköszönéseket... Az helyzet h. én a német levélírásnál mindig röviden tömören válaszolok a kérdésekre, azok jók, viszont s szavak számával bajban vagyok.
2010. febr. 22. 19:12
 1/6 anonim ***** válasza:

Lieber xy,

ich freute mich, dass du mich geschrieben hast. Das war wirklich lieb, dass du in dieser kritischen Zeit an mich denkst. Stell dir vor, dass...

{Kedves xy,

nagyon örülök, hogy nekem írtál. Ez valóban kedves volt, hogy ebben a válságos időben rám gondolsz. Képzeld el...

2010. febr. 22. 19:28
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha válaszolsz egy levélre, kezdheted úgy, hogy:

Ich freue mich, dass du mir geschrieben hast. (Örülök, hogy írtál nekem).

[link]

itt találhatsz sok hasznosat, remélem tudtam segíteni :)

2010. febr. 22. 19:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Szókincs kellene.

Megszólításhoz: Sehr geehrte Damen und Herren,; vagy Liebe(r) Uwe/Ilse - ezek olyan fixek... Nem nagyon tudsz variálni.

Írhatsz a tárgyalásban olyanokat, hogy meiner Meinung nach ist... (véleményem szerint); meines Erachtens ist... (meglátásom szerint) Ich denke, dass... (azt gondolom, hogy); Ich hoffe, dass... (remélem), stb.

Aztán hogy legyen valami átvezetés a következő mondatra: Dann-nal kezded a mondatot.

Und-dal is kezdheted.

Ha eszembe jut még valami, írok!

2010. febr. 22. 19:32
 4/6 anonim ***** válasza:

(második vagyok), első: nem freue mich dass du MICH geschrieben hast, hanem MIR, mert részeseset

nekem -->Dativ. :)

2010. febr. 22. 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:

19:31-esnél a pontyocska.

Minden ott van.

2010. febr. 22. 19:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Im Allgemeinen - általában
2010. febr. 22. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!