Német levélben lenne segítség?
Lieber xy,
ich freute mich, dass du mich geschrieben hast. Das war wirklich lieb, dass du in dieser kritischen Zeit an mich denkst. Stell dir vor, dass...
{Kedves xy,
nagyon örülök, hogy nekem írtál. Ez valóban kedves volt, hogy ebben a válságos időben rám gondolsz. Képzeld el...
Ha válaszolsz egy levélre, kezdheted úgy, hogy:
Ich freue mich, dass du mir geschrieben hast. (Örülök, hogy írtál nekem).
itt találhatsz sok hasznosat, remélem tudtam segíteni :)
Szókincs kellene.
Megszólításhoz: Sehr geehrte Damen und Herren,; vagy Liebe(r) Uwe/Ilse - ezek olyan fixek... Nem nagyon tudsz variálni.
Írhatsz a tárgyalásban olyanokat, hogy meiner Meinung nach ist... (véleményem szerint); meines Erachtens ist... (meglátásom szerint) Ich denke, dass... (azt gondolom, hogy); Ich hoffe, dass... (remélem), stb.
Aztán hogy legyen valami átvezetés a következő mondatra: Dann-nal kezded a mondatot.
Und-dal is kezdheted.
Ha eszembe jut még valami, írok!
(második vagyok), első: nem freue mich dass du MICH geschrieben hast, hanem MIR, mert részeseset
nekem -->Dativ. :)
19:31-esnél a pontyocska.
Minden ott van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!