Cosinus, sinus görbe?

Figyelt kérdés
A cosinus, sinus görbéket, kell-e/lehet-e megtanulni? Tehát ha egy dolgozatban van erről kérdés, akkor meg kell hogy kapjuk a függvényt, vagy magunknak kell "megrajzolni"?
2015. ápr. 10. 16:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Mit szeretnél rajta megtanulni? Ábrázolni?

Ha igen, akkor szerintem elvárható:

- tudd a nevezetes szögekhez (0, pí/6, pí/4, pí/3, pí/2, stb.) tartozó sin, cos értéket

- tudd, hogy mindkét függvénynek 2pí a periódusa

- ezekből fel tudd rajzolni a görbét NAGYJÁBÓL

2015. ápr. 10. 16:54
 2/4 anonim ***** válasza:

A való világban van internet, mobil progi ami megrajzolja a függvényt, ennek ellenére az iskolákban túlzottan nagy arányban a bemagolást várják el. Szerintem megérteni próbáld a hasonló dolgokat, ne feltétlen betanulni mint egy verset.

Az első válaszban lévő adatok szerintem tökéletesen elegendőek, ha pedig matematika/fizika irányban akarod tehetségedet kibontakoztatni, akkor úgyis szükséged lesz ennél többre is és meg fogod tanulni - nyilván hasznos ha internetes keresgélés és progik helyett rögtön rá tudja vágni az ember.

Értsd meg ez a két kép közötti összefüggést:

[link]

[link]

(De az emberek 90% nem használja ezeket egyáltalán.)

2015. ápr. 10. 17:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, találtam mégjobbat:

Ezek alapján 5 perc alatt megérted amit hetekig próbálnak "tanítani" az iskolában

[link]

[link]

[link]

[link]

És egyetemi szintű, de nagyon egyszerű és érthető:

A szinusz-koszinusz görbék egymás meredekségét is megmondják, pl amikor egyik maximumon van a másik nullán, 4 ilyen pont van 90°-onként (ahol a kör metszi a tengelyeket)

Így jönnek sorba:

[link]

2015. ápr. 10. 17:22
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, nagyjából értettem eddig is, de most már minden tiszta:)
2015. ápr. 11. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!