Cosinus, sinus görbe?
Mit szeretnél rajta megtanulni? Ábrázolni?
Ha igen, akkor szerintem elvárható:
- tudd a nevezetes szögekhez (0, pí/6, pí/4, pí/3, pí/2, stb.) tartozó sin, cos értéket
- tudd, hogy mindkét függvénynek 2pí a periódusa
- ezekből fel tudd rajzolni a görbét NAGYJÁBÓL
A való világban van internet, mobil progi ami megrajzolja a függvényt, ennek ellenére az iskolákban túlzottan nagy arányban a bemagolást várják el. Szerintem megérteni próbáld a hasonló dolgokat, ne feltétlen betanulni mint egy verset.
Az első válaszban lévő adatok szerintem tökéletesen elegendőek, ha pedig matematika/fizika irányban akarod tehetségedet kibontakoztatni, akkor úgyis szükséged lesz ennél többre is és meg fogod tanulni - nyilván hasznos ha internetes keresgélés és progik helyett rögtön rá tudja vágni az ember.
Értsd meg ez a két kép közötti összefüggést:
(De az emberek 90% nem használja ezeket egyáltalán.)
Előző vagyok, találtam mégjobbat:
Ezek alapján 5 perc alatt megérted amit hetekig próbálnak "tanítani" az iskolában
És egyetemi szintű, de nagyon egyszerű és érthető:
A szinusz-koszinusz görbék egymás meredekségét is megmondják, pl amikor egyik maximumon van a másik nullán, 4 ilyen pont van 90°-onként (ahol a kör metszi a tengelyeket)
Így jönnek sorba:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!