Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Fizika 4Miről vehetjük észre...

Fizika 4Miről vehetjük észre a testek különféle állapotváltozását? Mondj példákat! Mit tudsz az energiájukról? 5Egy kölcsönhatás közben mindkét test állapota megváltozott. Mit tudsz az energiájukról? 6. Fogalmazd meg az energiamegmaradás energiáját!

Figyelt kérdés
köszi előre is a válaszokat!

2015. márc. 22. 16:38
 1/5 Hominida ***** válasza:
Hát ha a testek MOZGÁSállapotáról van szó, akkor a sebesség megváltozásáról. Az energia mechanikai energia? Mert akkor a kölcsönható testek együttes mechanikai energiája nem változik. Az energiamegmaradás energiája nekem ismeretlen. Próbáld meg nem csak idekopizni a feladatot, hanem úgy leírni, hogy az is értse, aki előtt nincs ott a te tankönyved.
2015. márc. 22. 20:01
 2/5 A kérdező kommentje:

bocsi a 6-ost elírtam

*fogalmazd meg az energiamegmaradás törvényét. (de azt tudom)

2015. márc. 23. 18:20
 3/5 Hominida ***** válasza:

Többféle energia van, többféle megmaradási törvény is. Általánosságban: "Egy szigetelt rendszer energiáinak összege állandó."

A termodinamika I. főtétele tulajdonképpen szintén egy megmaradási tétel: "Egy rendszer belső termodinamikai energiájának változása egyenlő a rendszerrel közölt hőenergia és a rendszeren végzett mechanikai munka összegével."

A mechanikai energia megmaradásának tétele: "Zárt rendszerben a testek mechanikai energiáinak összege állandó marad. Az energia átrendeződhet, átalakulhat, de nem semmisül meg és nem keletkezik." Ötféle mechanikai energiát különböztethetünk meg: mozgási, forgási, magassági, helyzeti és rugalmassági energiák, ezek összegéről szól a törvény egy olyan rendszerben, amelyből mechanikai energia nem jut ki és nem is jut be.

2015. márc. 23. 22:03
 4/5 A kérdező kommentje:
köszi a választ jó és hasznos :) de nekem 7. osztlyos anyag kellene
2015. márc. 25. 20:31
 5/5 Hominida ***** válasza:
Hát akkor maradhat a klasszikus változat: "Zárt rendszerben a testek mechanikai energiáinak összege állandó marad. Az energia átrendeződhet, átalakulhat, de nem semmisül meg és nem keletkezik." Vagy a népszerű változat: "Az energia nem vész el és a semmiből nem keletkezik, csak átalakul."
2015. márc. 25. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!