Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Matekosok sűrgős segítség kéne!?

Németh Ábel kérdése:

Matekosok sűrgős segítség kéne!?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Holnap lenne egy tesztem . 4db feladatot nem nagyon tudok megoldani :( kérném a segítségetek hozzá !

1. 4-(5-2x)=10-3(x+2)

2. 3*(x-1)-6(x-1)=2(3-x)

3. Gondoltam egy természetes számra , hozzáadtam 10- et , az összeget megszoroztam 2-vel , majd szorzatból levontam 10-et. így nagyobb számot kaptam , mint a gondolt szám ötszöröse. Melyik számra gondoltam ?

4. Egy raktárban hétfőn volt valamennyi búza , kedden hoztak hozzá 20 tonnát , szerdán annyit hoztak még , amennyi kedd este volt a raktárban . Bár csütörtökön elszálítottak 10 tonna búzát a raktárból , így is több mint négyszer annyi búza maradt a raktárban mint amennyi hétfőn volt ott . Mennyi búza lehetett hétfőn a raktárban ? (adatok,válasz)

Ezek a feladatok lennék.

egyenletek me gszövegesek :/

Előre is nagyon nagyon hálás lennék aki megoldaná nekem őket !

2015. márc. 15. 14:12
 1/5 anonim ***** válasza:

Az elsö kettönél csak a zárájeleket kell felbontani és utána egyenletet rendezni:

1. 4-5+2X=10-3X+6 == A zárójel elötti -jel miatt lesz a -2X-böl 2X, mivel minusz szor minusz plusz, a zárójel elötti szorzóval meg minden tagot be kell szorozni, az a zárójelen belül van.

A 2. Ugyanígy kell felbontani a zárójeleket, és utána kiszámolni.

3. A gondolt szám legyen X, ehhez hozzáadsz 10-er, akkor az X+10, ezt megszorzod 2-vel, akkor 2(X+10), és ebböl levonsz 10-et, akkor 2(X+10)-10 = 5X (a gondolt szám ötszöröse)

A 4. Ugyanígy megy, az eredeti buzamennyiség X és utána végigjátszod, ahogy az elözönél írtam.

2015. márc. 15. 14:21
 2/5 anonim válasza:
Mindjárt írok amit took szöveges feladatokból csinálj egyenletet
2015. márc. 15. 14:21
 3/5 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok mégegyszer: a 4. feladatat nem egyenlet, hanem egyenlötlenseg, tehát nem = van a két oldal közt, hanem > jel
2015. márc. 15. 14:23
 4/5 anonim ***** válasza:

A 4.-t meg lehet oldani egyenlettel is.

x+20+(x+20)-10=4*x

2015. márc. 15. 14:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat !
2015. márc. 15. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!