Sürgősen kellene egy feladat levezetés 9. -es fejjel!?
Figyelt kérdés
Az ABC háromszögben CBA szög = BCA szög = 80°. Ezenkívül az AB oldalon adott egy M pont, és az AC oldalon adott egy N pont úgy, hogy BCM szög = 50° és CBN szög = 60°. Mennyi a BNM szög?2015. márc. 10. 19:34
1/8 anonim válasza:
Egy háromszög belső szögeinek összege mindig 180 fok.
Próbálj kiindulni ebből.
2/8 A kérdező kommentje:
így próbáltam, de valahogy nem jön ki :/
2015. márc. 10. 19:59
3/8 anonim válasza:
Az első amit meg kell kapnod a BAC szög. Ekkor lesz egy (két) újabb háromszöged amiknek ismét ismered 2-2 szögét. ezeket kiszámolva megkapod a célháromszög két szögét. Ennyi.
4/8 anonim válasza:
Hasonló feladatok gyűjteménye:
5/8 anonim válasza:
Ha felrajzolod máris nem olyan nehéz:
Az alapszögek után meg tudod kapni ezeket a szögeket:
- NBM
- MCN
Ezek után tudni fogod az ABC két szögét, amiből meghatározod a harmadikat.
És így tovább, mindig keresve olyan belső háromszögeket amiknek megvan 2 szöge amíg meg nem lesz a keresett szög.
Még egy tipp: az m és n szelők metszéspontjára is szükséged lesz (nevezzük X-nek).
6/8 A kérdező kommentje:
amiket most írtatok az mind oké, de nekem nem sikerül megcsinálni, ezért szeretnék kérni egy teljes levezetést
2015. márc. 11. 17:39
7/8 anonim válasza:
A #4 -es válaszomban elküldtem a megoldásokat.(sokat) Úgy tűnik, hogy nem találtad meg, ezért az egyiket "lefordítottam":
Azt, hogy kerületi és középponti szög, már biztosan hallottad?!
8/8 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm :)
2015. márc. 12. 14:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!