Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Sürgősen kellene egy feladat...

Sürgősen kellene egy feladat levezetés 9. -es fejjel!?

Figyelt kérdés
Az ABC háromszögben CBA szög = BCA szög = 80°. Ezenkívül az AB oldalon adott egy M pont, és az AC oldalon adott egy N pont úgy, hogy BCM szög = 50° és CBN szög = 60°. Mennyi a BNM szög?

#matematika #levezetés #szögfüggvény nélkül
2015. márc. 10. 19:34
 1/8 anonim ***** válasza:

Egy háromszög belső szögeinek összege mindig 180 fok.

Próbálj kiindulni ebből.

2015. márc. 10. 19:45
 2/8 A kérdező kommentje:
így próbáltam, de valahogy nem jön ki :/
2015. márc. 10. 19:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Az első amit meg kell kapnod a BAC szög. Ekkor lesz egy (két) újabb háromszöged amiknek ismét ismered 2-2 szögét. ezeket kiszámolva megkapod a célháromszög két szögét. Ennyi.
2015. márc. 10. 20:17
 4/8 anonim ***** válasza:

Hasonló feladatok gyűjteménye:

[link]

2015. márc. 10. 20:28
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha felrajzolod máris nem olyan nehéz:

Az alapszögek után meg tudod kapni ezeket a szögeket:

- NBM

- MCN

Ezek után tudni fogod az ABC két szögét, amiből meghatározod a harmadikat.

És így tovább, mindig keresve olyan belső háromszögeket amiknek megvan 2 szöge amíg meg nem lesz a keresett szög.

Még egy tipp: az m és n szelők metszéspontjára is szükséged lesz (nevezzük X-nek).

2015. márc. 10. 20:45
 6/8 A kérdező kommentje:
amiket most írtatok az mind oké, de nekem nem sikerül megcsinálni, ezért szeretnék kérni egy teljes levezetést
2015. márc. 11. 17:39
 7/8 anonim ***** válasza:

A #4 -es válaszomban elküldtem a megoldásokat.(sokat) Úgy tűnik, hogy nem találtad meg, ezért az egyiket "lefordítottam":

[link]

Azt, hogy kerületi és középponti szög, már biztosan hallottad?!

2015. márc. 11. 19:53
 8/8 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm :)
2015. márc. 12. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!