Bencekft kérdése:
Valaki segítene ebben a trigonometriai feladatban?
Figyelt kérdés
Egy domb tetejéről nézve, a mellette levő völgyben álló 25 m magas templomtorony csúcsa 20°47', míg az alja 25°1' lehajlási szög alatt látszik. Milyen magasan van a dombtető a völgy fölött?
Részleteznétek létszi. Próbáltam rájönni, de valahogy a kis részek kimaradnak vagy hogy is van ez.
2015. márc. 3. 16:02
1/5 anonim válasza:
2/5 anonim válasza:
Két megoldás lehetséges.
Nem egyértelmű, hogy a torony csúcsára lehajlási vagy emelkedési szög vonatkozik-e?
3/5 anonim válasza:
#1 vagyok
Jogos az észrevétel. Köszönöm! Biztos, hogy rosszul értelmeztem a feladatot, mert 13 méteres domb nincs is.
Elnézést!
4/5 anonim válasza:
5/5 A kérdező kommentje:
oh, köszönöm szépen. Megnéztem a megoldásoknál és 134 m -nek kellett lenni, csak nem tudtam hogy hogyan, így próbálkoztam amennyiszer csak tudtam.
Mégegyszer köszönöm szépen! :)
2015. márc. 3. 20:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!