Nem értem a kémiát, hogyan kell ezt megcsinálni?
Figyelt kérdés
sajnos egyáltalán nem értem a kémiát, másfél órája agyalok rajta, de semeddig sem jutottam
1kg 1m/m%-os ként tartalmazó kőszenet elégetünk.
mekkora tömegű kén-dioxid kerül a levegőbe?
mekkora tömegű szén dioxid kerül a levegőbe?
(a kőszenet csak szén és kén alkotja)
2015. febr. 27. 18:00
1/5 anonim válasza:
Felírod a reakcióegyenleteket, külön a kén égésére, külön a szénére, tudod, hogy az 1 kg-nak 1%-a a kén, akkor, mivel mást nem tartalmaz 99%-a szén. A reakcióegyenletek alá leírod az (alapreakcióban) szereplő molekulák tömegeit, ezek alá azokat a tömegeket, amiket most kiszámoltál, innen egyenes arányossággal kijön.
2/5 anonim válasza:
Na akkor számszerűsítsük!
a tömegszázalék úgy néz ki, hogy wb=mb/mö *100
kérdéses az mb tehát a képletet átrendezve
(wb*mö)/100=mb
10 g kén van benne
Égetés :
S + O2 -> SO2
10/32= 0,3125 mol ugyan ennyi mol O2vel reagál ami 10g
20g kén dioxid keletkezik.
C + O2 -> CO2
990g/12= 82,5 mol a helyzet ugyan az 82,5*32 2640g O2
3630g CO2 keletkezik
3/5 anonim válasza:
egyébként tényleg működik az egyenes arányosság is, de az alapoknál ne javaslom, mert ezek a feladatok az egyszerű egyenletek felírásáról a M=m/n és a tömegszázalék képletének használatáról szól, és ha mondjuk jön a kristályosodás akkor csak néztek, hogy mit meg hogyan
4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, közben az első válasz alapján megcsináltam, és a második alapján leellenőriztem, jó lett :D nagy segítség volt
2015. febr. 27. 18:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!