Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Nem értem a kémiát, hogyan...

Nem értem a kémiát, hogyan kell ezt megcsinálni?

Figyelt kérdés

sajnos egyáltalán nem értem a kémiát, másfél órája agyalok rajta, de semeddig sem jutottam

1kg 1m/m%-os ként tartalmazó kőszenet elégetünk.

mekkora tömegű kén-dioxid kerül a levegőbe?

mekkora tömegű szén dioxid kerül a levegőbe?

(a kőszenet csak szén és kén alkotja)

2015. febr. 27. 18:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Felírod a reakcióegyenleteket, külön a kén égésére, külön a szénére, tudod, hogy az 1 kg-nak 1%-a a kén, akkor, mivel mást nem tartalmaz 99%-a szén. A reakcióegyenletek alá leírod az (alapreakcióban) szereplő molekulák tömegeit, ezek alá azokat a tömegeket, amiket most kiszámoltál, innen egyenes arányossággal kijön.
2015. febr. 27. 18:13
 2/5 anonim ***** válasza:
56%

Na akkor számszerűsítsük!

a tömegszázalék úgy néz ki, hogy wb=mb/mö *100

kérdéses az mb tehát a képletet átrendezve

(wb*mö)/100=mb

10 g kén van benne

Égetés :

S + O2 -> SO2

10/32= 0,3125 mol ugyan ennyi mol O2vel reagál ami 10g

20g kén dioxid keletkezik.

C + O2 -> CO2

990g/12= 82,5 mol a helyzet ugyan az 82,5*32 2640g O2

3630g CO2 keletkezik

2015. febr. 27. 18:34
 3/5 anonim ***** válasza:
56%
egyébként tényleg működik az egyenes arányosság is, de az alapoknál ne javaslom, mert ezek a feladatok az egyszerű egyenletek felírásáról a M=m/n és a tömegszázalék képletének használatáról szól, és ha mondjuk jön a kristályosodás akkor csak néztek, hogy mit meg hogyan
2015. febr. 27. 18:36
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm, közben az első válasz alapján megcsináltam, és a második alapján leellenőriztem, jó lett :D nagy segítség volt
2015. febr. 27. 18:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy segíthettem!
2015. febr. 28. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!