Segítség Sin - Cos tétellel kapcsolatba?
Figyelt kérdés
három oldal eredményéből kijön a -96 és errort ír ki a gép miért ?2015. febr. 19. 12:06
1/8 A kérdező kommentje:
Tehát -96 számológépbe kijön megnyomom a Shiftet a gépen aztán a Cos-t és kijön az hogy error de miért ? Többi számnál jól kijön az eredmény.
2015. febr. 19. 12:07
2/8 anonim válasza:
Rossz eredmèny jött ki. Nem létezik olyan szög, aminek a cosinusza -96 lenne mert a koszinusz fv. értékkészlete 1 és -1 között mozog. Ebből következik, hogy a koszinusz inverzfüggvényének (cos^-1, shift+cos) az értelmezési tartománya is -1 és 1 között mozog. Ha ezen a tartomanyon kivül használod a fv-t, nem kaphatsz valós megoldást.
3/8 anonim válasza:
Írd le a feladatot, kiderítjük, hol hibáztál.
4/8 A kérdező kommentje:
Rendben nagyon szépen köszönöm :)
Leírom úgy ahogy én oldottam meg.
Tehát adott egy háromszögnek 3 oldala 10 cm, 12 cm , 14 cm legyen mondjuk a=10,b=12,c=14
fügvény: a2=b2+c2-2.b.c.cosA
100 = 144+196-2.12.14.cosA
100 = 340 - 336.cosA
-240 = -336.cosA
-96 = cosA
nekem így jött ki
2015. febr. 19. 16:57
5/8 anonim válasza:
Húha!
Ez azért erős volt így vacsora előtt.
Próbálj meg egy szorzatból osztást végezni, és nem kivonást. Az utolsó sorban.
6/8 A kérdező kommentje:
0.714
Tehát az alfa szög : 44,43 fok ?
Érdekes ez mert mi úgy vettük hogy kivonással :O
2015. febr. 19. 17:44
7/8 anonim válasza:
Egész biztosan nem. Erre itt leteszem a nagyesküt. Nem figyeltél, vagy rosszul írtál le valamit, vagy rosszul olvastad, ami a táblán volt, vagy ilyesmi. Próbáld megérteni, és pillanatok alatt rá fogsz jönni, hogy a kivonásnak azon a helyen semmi értelme a világon.
8/8 A kérdező kommentje:
Oksi köszönöm szépen a segítséget :)
2015. febr. 20. 09:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!