Valaki választ tudna adni a sinus tétellel kapcsolatos kérdésemre?
Órán valami olyasmit mondott a tanár, hogy a sinus tétellel nem lehet számolni a legnagyobb oldallal szemben lévő szöget, mert lehet hogy tompaszög.
De mi következik ebből? Mi a baj azzal, ha tompaszög. Vagy rosszul értelmeztem amit a tanár mondott?
Sajnos hiányoztam egy óráról ezért lehet hogy bizonyos dolgokat nem látok át.
Legnagyobb oldal az átfogó.
A def úgy szól h sin=szöggel szemközti befogó/átfogó.
Mivel az átfogóval szemben lévő szöggel szemben az átfogó van (azta mit írtam le) így értelmetlen rá a def.
azért van, mert ha magad elé képzeled a sín(x) függvényt, akkor az látod, hogy egy ilyen hullámzó alakot vesz fel, és 0 és Pí(180fok) között egy tengelyesen szimmetrikus hullámrészt láthatunk, aminek a szimmetriatengelye a pí/2(90fok) nál van, vagyi 90 fok alatt és felett a megfigyelt tartományon lesznek egyenlő értékek különböző x-nél
például sin(30fok)=1/2, de sin(150fok)=1/2 ugyanúgy. és a 150 fok az tompaszög, míg a 30 fok az hegyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!