Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki választ tudna adni a...

Valaki választ tudna adni a sinus tétellel kapcsolatos kérdésemre?

Figyelt kérdés

Órán valami olyasmit mondott a tanár, hogy a sinus tétellel nem lehet számolni a legnagyobb oldallal szemben lévő szöget, mert lehet hogy tompaszög.

De mi következik ebből? Mi a baj azzal, ha tompaszög. Vagy rosszul értelmeztem amit a tanár mondott?

Sajnos hiányoztam egy óráról ezért lehet hogy bizonyos dolgokat nem látok át.

2015. jan. 19. 18:59
 1/4 anonim ***** válasza:
Sin(ß)=Sin(180-ß) ha kijön a szinuszra pl 0,5 akkor az egy 30-as és egy 150 fokos szöget is takarhat.
2015. jan. 19. 19:08
 2/4 anonim ***** válasza:

Legnagyobb oldal az átfogó.

A def úgy szól h sin=szöggel szemközti befogó/átfogó.

Mivel az átfogóval szemben lévő szöggel szemben az átfogó van (azta mit írtam le) így értelmetlen rá a def.

2015. jan. 19. 19:09
 3/4 Angelo84 ***** válasza:

azért van, mert ha magad elé képzeled a sín(x) függvényt, akkor az látod, hogy egy ilyen hullámzó alakot vesz fel, és 0 és Pí(180fok) között egy tengelyesen szimmetrikus hullámrészt láthatunk, aminek a szimmetriatengelye a pí/2(90fok) nál van, vagyi 90 fok alatt és felett a megfigyelt tartományon lesznek egyenlő értékek különböző x-nél

például sin(30fok)=1/2, de sin(150fok)=1/2 ugyanúgy. és a 150 fok az tompaszög, míg a 30 fok az hegyes.

2015. jan. 19. 19:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Azt hiszem most leesett.
2015. jan. 19. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!