Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jár a pont, ha a háromszögben...

Jár a pont, ha a háromszögben az utolsó oldalt a koszinusz tétellel számoltam?

Figyelt kérdés

[link]

14-es feladatnál van a javítókulcs, kijött a koszinusz tétellel, én nekem most ahhoz volt "kedvem" a szinusz helyett, de nincsen benne... Elfogadja a tanár? Próbaérettségit rendezett az iskola, de nem írta a feladat, hogy a koszinusz tételt ne használjuk!

2015. jan. 27. 17:03
 1/6 A kérdező kommentje:
Ráadásul ez a része három pontot ér, és valószínűleg ezen a három ponton múlik, hogy becsúszok-e az ötös sávjába.
2015. jan. 27. 17:04
 2/6 A kérdező kommentje:
(És ideges vagyok, azért kérdeztem meg itt, még mielőtt visszakapnánk. :D )
2015. jan. 27. 17:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát ha jó megoldást kaptál akkor nem hiszem hogy belekötnének.
2015. jan. 27. 17:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Azzal számolsz ami neked jól esik. Az ilyen háromszöges feladatok legalább 8-10 féleképp megoldhatók.

Mindegyik megoldás helyes eredményre vezet.

2015. jan. 28. 14:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Utolsó, elmesélnéd, még hogy lehetne, ha se nem szinusz tétel, se nem koszinusz tétel? :) Csak kíváncsi vagyok, meg emelt matekra szeretnék menni, tehát minél több megoldási út van az agyamban, annál többféle feladatot fogok tudni megoldani. Amúgy megadták rá a pontot, ötös lett. :)
2015. jan. 28. 15:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha kinyítod a függvénytáblát, abban van olyan, hogy tangenstétel.

De ezt még lehet ragozni: Cotangenstétel, szekánstétel, cosecánstétel.

Csak ezeket nem szokták tanítani. Egyrészt azért, mert minek, másrészt azért, mert ezek egymásból is származtathatók.

Például az 5. meg 6. szögfüggvényt már szinte sehol nem tanítják, hanem csak az első négyet.

Viszont azonnal felmerülhet a kérdés, hogy 6 arányt tudunk felírni a háromszög oldalai között, akkor vajon mi az 5. meg 6.

Erre a kérdésre ma a középiskolákban nem adnak választ, szépen eltitkolják.

Ha valaki kinyítja pl. az Obádovics: Matematika könyvet, abban még bennt lesz mind a 6 szögfüggvény.

2015. jan. 28. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!