Milyen tanulási tippek a legjobbak, hogy biztosan emlékezzek a dolgokra a dolgozatnál is?
Próbàlj pl asszociativ kapcsolatokat kialakitani, vagyis szàmodra könnyen megjegyezhetö mókàs dolgokhoz kötni a kulcsszavakat
Ez van aki "memóriafogasnak" nevezi (keress rà a neten erre a szóra ill az agykontroll technikàkra) A süvöltö nevü madàr latin nevét (pirulla pirulla) pl jól meg lehet jegyezni ha elképzelsz egy madàrkàt amint tablettàt nyeldes
A töri évszàmokat én úgy jegyeztem meg hogy egyszer ràszàntam két óràt (az én idömben még nem volt internet) és az összes törikönyv segitségével minden szàz évböl kiírtam egy idövonalra két fontos évszàmot Az összes többit pedig ezekhez viszonyitom:
1526 elött volt valami vagy utànna?
Melyik tàrgy megy a legnehezebben? Ha megírod célzottan tudok ötletelni, és ne aggódj, négyes vagy attól jobb jegy ennyi tanulàssal jàr
Az is sokat szàmít ki mennyire jól adja elö magàt, lehet hogy a többiek csak jobban "rizsàznak"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!