Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Milyen tanulási tippek a...

Milyen tanulási tippek a legjobbak, hogy biztosan emlékezzek a dolgokra a dolgozatnál is?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok és nehezen megy a tanulás,illetve 4-es tanuló vagyok de ezt úgy érem el ha délután 4-től este 11-ig tanulok.Ez normális?Az osztálytársaim nem tanulnak ennyit mégis jó tanulók.Tud valaki esetleg valami hosszabb távú jó tanulási módszert?
2015. jan. 29. 20:15
 1/5 anonim válasza:
szövegkiemelő,vázlatirás, én mindenhova vittem kis cetliket és gyorsan átolvastam.
2015. jan. 30. 13:01
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Próbàlj pl asszociativ kapcsolatokat kialakitani, vagyis szàmodra könnyen megjegyezhetö mókàs dolgokhoz kötni a kulcsszavakat

Ez van aki "memóriafogasnak" nevezi (keress rà a neten erre a szóra ill az agykontroll technikàkra) A süvöltö nevü madàr latin nevét (pirulla pirulla) pl jól meg lehet jegyezni ha elképzelsz egy madàrkàt amint tablettàt nyeldes

A töri évszàmokat én úgy jegyeztem meg hogy egyszer ràszàntam két óràt (az én idömben még nem volt internet) és az összes törikönyv segitségével minden szàz évböl kiírtam egy idövonalra két fontos évszàmot Az összes többit pedig ezekhez viszonyitom:

1526 elött volt valami vagy utànna?

Melyik tàrgy megy a legnehezebben? Ha megírod célzottan tudok ötletelni, és ne aggódj, négyes vagy attól jobb jegy ennyi tanulàssal jàr

Az is sokat szàmít ki mennyire jól adja elö magàt, lehet hogy a többiek csak jobban "rizsàznak"

2015. jan. 30. 13:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Legnehezebb számomra a magyar nyelvtan a legnehezebb,mondjuk ez inkább abból adódik,hogy a nyelvtan tanárom egy őrült.Órán nem tanít semmit de nagyon kemény dogákat irat.Feladja a tanulnivalót otthonra,az odáig oké,hogy kijegyzetelem és bemagolom de nem értem,h jelzőket "veszünk" és ha egy mondatot kéne elemezni nem tudom megcsinálni.Egyébként az osztályátlag nyelvtanból 2,98...
2015. jan. 30. 20:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Erre a kérdésre nem biztos, hogy lehet választ adni, ugyanis tőled függ. Nem vagyunk egyformák, mindenki másféle tanulási technikával tud igazán eredményes lenni. Szóval a helyedben én rákeresnék a tanulási technikákra és kipróbálnák többet is, hogy melyik az ami nekem a legjobb. Ez a könyv is a témáról szól bár lehetne részletesebb is: [link]
2015. jan. 31. 08:03
 5/5 anonim válasza:
Ha nem érted kérj egy felnőttől (pl.a szüleidtől, nagyobb testvéredtől, ismerőstől) vagy bárkitől segítséget elmagyarázza 10-15 perc alatt utána ha érted miről van szó sokkal gyorsabban megtanulod. :D
2015. máj. 2. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!