Matekháziba tudnátok nekem segíteni?
Figyelt kérdés
Matekháziba kellene segíteni. Szinusz, koszinusz tételt veszünk és ezt valahogy nem tudom megcsinálni.A feladat:
Egy háromszög két oldalának összege 340cm, a harmadik oldala 258cm , az ezzel szemközti szög 98.55fok.Mekkorák a háromszög ismeretlen oldalai és szögei?
Nagyon fontos lenne, mert ezért plusz jegyet kapnék én próbáltam de sehogy sem sikerült. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!:)
2015. jan. 19. 16:29
1/8 anonim válasza:
258^2=a^2+b^2-ab cos 98,55
a+b=340
258^2=a^2+(340-a)^2-a(340-a) cos 98,55
oszt innentű má csak számóni kő
2/8 anonim válasza:
Ja, a szögeket meg a sinus tétellel, de az má eccerű
3/8 anonim válasza:
Ha az első válaszoló matematikailag(!) helyes válasza alapján sikerült megoldani, itt ellenőrizheted az eredményt:
4/8 anonim válasza:
5/8 A kérdező kommentje:
Számolgattam, nekem hatalmas számok jönnek igy ki ráadásul a12 megoldóképlettel próbáltam és ott a gyök alatt minusz lett, ami nem megoldás. valamit nagyon elcseszhettem akkor :(
2015. jan. 19. 17:54
6/8 anonim válasza:
Akkor nézd meg itt:
Közben megláttam, hogy az első válasz matematikailag is hibás, ezért írtam végig.
7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!:)
2015. jan. 19. 18:08
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!