Tudnátok nekem segíteni Vendéglátás Gazdasági számításokban?
1. feladat
Számolja ki egy palack pezsgő bruttó eladási árát, ha a beszerzési ár nettó 1200 Ft és a haszonkulcs 250%!
2. feladat
Egy üzletben az ételbevétel 2100 Eft, a szolgáltatási bevétel 84 Eft,az italbevétel az összes bevétel 40%-a,az egyéb áruk bevétele az összes bevétel 8%-a. Az adatok nettó áron értendők!
Számítsa ki és adatokat foglalja táblázatba:
* árufőcsoportonként bevételi adatokat
* összesen a bevételi adatokat
* a megoszlási viszonyszámokat
3. feladat
Az üzletnek 19.3 kg tisztított,párolt lencsére van szüksége. A tisztítási veszteség 2%, a főzés során 125% főzési tömegnövekedése van.
Számolja ki:
Mennyi lencsét kell vételezni:
Mennyi kg-ban a tisztítási veszteség?
Mennyi az összes veszteség %-ban?
4. feladat
7.feladat
Az üzletnek 19.3 kg tisztított,párolt lencsére van szüksége. A tisztítási veszteség 2%, a főzés során 125% főzési tömegnövekedése van.
Számolja ki:
Mennyi lencsét kell vételezni:
Mennyi kg-ban a tisztítási veszteség?
Mennyi az összes veszteség %-ban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!