Deivált függvény fogalmához ezen kívül még mit érdemes írni, hogy vizsgán 5 pontot érjen?
Az a függvény,ami megadja ,hogy az f függvény x pontbeli differenciálhányadosa hogyan függ x-től .
Jelölése : f'(x)
Derivált*
elgépeltem a kérdésben,elnézést érte
Oké, wikipédia, de így átfutva korrektnek tűnik. Ez, amit eddig írtál, maximum fél pontot ér, mert sok újdonságot nem mondtál vele, hogy mi is konkrétan a deriválás.
A fenti linken az általános bevezető rész is fontos, illetve az utána lévő "pontos definíció és jelölések". Valamint egy ábrát is célszerű lenne felrajzolni, mert anélkül aligha fog max pontot érni a válaszod.
tudom,h ez kb 1 pontot,ha ér, de amit kaptunk hivatalos anyagot a vizsgára,ez volt benne ,és keveseltem is.
Ami wikipédián van,azzal a a gondom,h ott meg már túl sok az infó,és nem tudom,h mi kellhet belőle ,amire jár is pont ,és azért nem is bonyolult
Itt azért kérdezem,hátha valakinek meg van kidolgozva..
Köszi a segítséget azért
Magyarul azt írod, hogy kaptatok egy hivatalosan kiadott elméletet, és hogy az nincs-e meg valakinek kidolgozva. Hát ez így elég silány.
Viszont, ha csak ez volt benne az elméleti összefoglalóban, akkor SEM kapsz erre max pontot! Amit írtam, hogy mi is a konkrét derivált jelentése (képleteknél megtalálod), hozzá egy rajz (szintén ott van), meg hogy mire is használják(függvényelemzés, stb). Na ez így már közelít a max ponthoz.
Ha többet írsz, az sosem baj...
Magyarul azt írod, hogy kaptatok egy hivatalosan kiadott elméletet, és hogy az nincs-e meg valakinek kidolgozva. Hát ez így elég silány.
Igen, ezt írtam,de szerintem érthetően tettem fel a kérdést , nem kell "lefordítani".
Nyilván az tud rá pontos választ adni,akinek ki van dolgozva .
És szerinted csak egyféle kiadott összefoglaló létezik? Mégis mi alapján legyen valakinek kidolgozása? Leírtam én mit írnék bele, és linkeltem neked egyet.
Ha nem a kifogásokat keresnéd csak, már rég végeztél volna az útmutatóm szerint..
képzeld el,h tudom,h sokféle kidolgozás létezik.
kössz ,h megengeded,h eldöntsem ,h mi alapján szeretném kidolgozni, megköszöntem a segítséged,ezek után nem értelek ,h mit kell belém kötni.
Akkor meg főleg nem értem, hogy milyen kidolgozást vársz.
Segíteni próbáltam, az, hogy te csak a kibúvókat keresed és lusta vagy, az már téged minősít. Írd csak le nyugodtan azt az egy mondatot, úgy megvágnak, mint a pinty. Na szevasz...
akkor végképp jó minősítést fogok kapni,mert minden egyes tételt pontosan kidolgozok,és attól függetlenül,h kiírtam segítségkérésképpen ezt a kérdést,én magam is összeírtam a fontos tudnivalókat . :)
Akkora madár nem vagyok,h ha itt nem kapok pontos választ , akkor ne tudnám kidolgozni .
Még mindig te kötekedsz, de nem értem,mire fel :)
5 pontért a következőket kell elmondani:
1. Definíció differenciahányados határértéke alapján.
2. Geometriai definíció (szelő és érintő határátmenet).
3. Ábra.
4. Deriválhatóság feltétele.
5. A deriváltfüggvény fizikai értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!