Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Deivált függvény fogalmához...

Deivált függvény fogalmához ezen kívül még mit érdemes írni, hogy vizsgán 5 pontot érjen?

Figyelt kérdés

Az a függvény,ami megadja ,hogy az f függvény x pontbeli differenciálhányadosa hogyan függ x-től .

Jelölése : f'(x)

2015. jan. 10. 12:55
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Derivált*

elgépeltem a kérdésben,elnézést érte

2015. jan. 10. 12:55
 2/11 anonim ***** válasza:

[link]

Oké, wikipédia, de így átfutva korrektnek tűnik. Ez, amit eddig írtál, maximum fél pontot ér, mert sok újdonságot nem mondtál vele, hogy mi is konkrétan a deriválás.

A fenti linken az általános bevezető rész is fontos, illetve az utána lévő "pontos definíció és jelölések". Valamint egy ábrát is célszerű lenne felrajzolni, mert anélkül aligha fog max pontot érni a válaszod.

2015. jan. 10. 13:11
 3/11 A kérdező kommentje:

tudom,h ez kb 1 pontot,ha ér, de amit kaptunk hivatalos anyagot a vizsgára,ez volt benne ,és keveseltem is.

Ami wikipédián van,azzal a a gondom,h ott meg már túl sok az infó,és nem tudom,h mi kellhet belőle ,amire jár is pont ,és azért nem is bonyolult

Itt azért kérdezem,hátha valakinek meg van kidolgozva..

Köszi a segítséget azért

2015. jan. 10. 13:25
 4/11 anonim ***** válasza:

Magyarul azt írod, hogy kaptatok egy hivatalosan kiadott elméletet, és hogy az nincs-e meg valakinek kidolgozva. Hát ez így elég silány.

Viszont, ha csak ez volt benne az elméleti összefoglalóban, akkor SEM kapsz erre max pontot! Amit írtam, hogy mi is a konkrét derivált jelentése (képleteknél megtalálod), hozzá egy rajz (szintén ott van), meg hogy mire is használják(függvényelemzés, stb). Na ez így már közelít a max ponthoz.

Ha többet írsz, az sosem baj...

2015. jan. 10. 13:29
 5/11 A kérdező kommentje:

Magyarul azt írod, hogy kaptatok egy hivatalosan kiadott elméletet, és hogy az nincs-e meg valakinek kidolgozva. Hát ez így elég silány.

Igen, ezt írtam,de szerintem érthetően tettem fel a kérdést , nem kell "lefordítani".

Nyilván az tud rá pontos választ adni,akinek ki van dolgozva .

2015. jan. 10. 13:34
 6/11 anonim ***** válasza:

És szerinted csak egyféle kiadott összefoglaló létezik? Mégis mi alapján legyen valakinek kidolgozása? Leírtam én mit írnék bele, és linkeltem neked egyet.

Ha nem a kifogásokat keresnéd csak, már rég végeztél volna az útmutatóm szerint..

2015. jan. 10. 13:37
 7/11 A kérdező kommentje:

képzeld el,h tudom,h sokféle kidolgozás létezik.

kössz ,h megengeded,h eldöntsem ,h mi alapján szeretném kidolgozni, megköszöntem a segítséged,ezek után nem értelek ,h mit kell belém kötni.

2015. jan. 10. 13:44
 8/11 anonim ***** válasza:

Akkor meg főleg nem értem, hogy milyen kidolgozást vársz.

Segíteni próbáltam, az, hogy te csak a kibúvókat keresed és lusta vagy, az már téged minősít. Írd csak le nyugodtan azt az egy mondatot, úgy megvágnak, mint a pinty. Na szevasz...

2015. jan. 10. 14:09
 9/11 A kérdező kommentje:

akkor végképp jó minősítést fogok kapni,mert minden egyes tételt pontosan kidolgozok,és attól függetlenül,h kiírtam segítségkérésképpen ezt a kérdést,én magam is összeírtam a fontos tudnivalókat . :)

Akkora madár nem vagyok,h ha itt nem kapok pontos választ , akkor ne tudnám kidolgozni .

Még mindig te kötekedsz, de nem értem,mire fel :)

2015. jan. 10. 14:13
 10/11 anonim ***** válasza:

5 pontért a következőket kell elmondani:

1. Definíció differenciahányados határértéke alapján.

2. Geometriai definíció (szelő és érintő határátmenet).

3. Ábra.

4. Deriválhatóság feltétele.

5. A deriváltfüggvény fizikai értelme.

2015. jan. 10. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!