Nem értem a matek leckét, valaki eltudná magyarázni?
Figyelt kérdés
Pénteken dolgozatot írok ebből és nem értem mivel szerdáig nem mentem suliba mert beteg voltam.
Valaki eltudná magyarázni a házifeladtot ?
1. Hány liter 80 fokos és 30 fokos vízet keverünk össze ha 10 liter 50 fokos vizet szeretnénk keverni ?
2. Kétféle kávéból 240 kg-ot kevernek össze: a jobb minőségűből 2330 Ft 1 kg ára, a másik fajtából 1270 Ft. A keveréket 1800 Ft/kg-os áron akarják eladni. Hány kilogramm kávét használjanak fel a keverékhez az egyik, és mennyit a másik fajtából?
Köszi a segítséget
2014. dec. 10. 14:49
2/9 A kérdező kommentje:
8.-os, tudsz segíteni ?
2014. dec. 10. 15:24
3/9 anonim válasza:
Hova jársz, hogy 8.-ikban 2 ismeretlenes egyenletet vesztek?
4/9 anonim válasza:
Fel kell írni egyenletbe (80=x; 30=y), hogy
első sor: x*80+y*30=10*50
második: x+y=10
Ezt oldd meg egyenlő együtthatókkal.
5/9 A kérdező kommentje:
igen most vagyok 8.-os, köszönöm az utolsónak
az 1.feladatot kitaláltam,hogy kell megcsinálni már csak a 2.hiányzik
2014. dec. 10. 15:43
6/9 anonim válasza:
Hova jársz? Elit gimi, esetleg matekszak? A másodikat ugyanígy, csak az árak behelyettesíted a hőmérséklet helyére.
7/9 A kérdező kommentje:
rendes álatalános iskola
2014. dec. 10. 15:55
8/9 anonim válasza:
Igen? :D Mondjuk mi már nevezőben lévő törtel is csinálunk feladatokat. Én is 8.-ikos vagyok. Nevezetes közepeket is ismered?
9/9 A kérdező kommentje:
nem :D
2014. dec. 10. 16:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!