Hogy kell gyökvonást számítani számológép nélkül, írásban?
Newton-iterációval:
x_{n+1}=\left(\frac{x_n}{2}-\frac{k}{2x_n}\right), ahol k a szám, aminek a gyökét keresed, x_n egy közelítése a gyöknek, akkor x_{n+1} jobb lesz.
De még jobb, ha van egy táblázatod a gyökökről 1-10-ig századonként, ezt akármelyik gagyi program megcsinálja neked.
Nagyon valószínűtlen, hogy nyolcadikus dogában Newton iterációt kellene csinálni...
Bizonyára kis négyzetszámok lesznek, mint a 25 vagy 49, esetleg 144, ilyesmik. Azokat meg vagy tudja fejből az ember, vagy megtippelgeti.
Hú, nem tudom, milyen táblázat van 8. osztályban. (Nem hiszem, hogy a középiskolás függvénytáblát használjátok.)
Fotózd le és tedd fel valahová (mondjuk kepfeltoltes.hu), linkeld ide a táblázatot.
Azt is írd meg, milyen számoknak kell a gyökét venni? Van benne 1-nél kisebb meg mondjuk 100-nál nagyobb is? Szóval adj egy példát, hogy milyen feladatokat akarsz gyakorolni.
ezt ugyan nem én fényképeztem, de nekünk is majdnem ilyen van. csak nálunk mindenhol 3 tizedesjegy pontosságig kérik (pl. ahol 2 tizedesjegyre végződik, oda van írva egy 0)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!